Pet godina i dva dana sakrivaju se detalji iz Ugovora Radnički – Čukarički. Koliko su „bradjani“ platili za našeg Diku !

0
105

Boldirani kurziv

Advokat Srdjan Mitić – Stoletov sin !Aleksandar Ćirić: Radnički želi da uči od najboljih!

Srdjana Mitića ,  advokata ovdašnjeg,  izuzetno cenjenog u Srbiji, znam dugo. Sin je fudbalske legende Radničkog. Stojan Mitić bio je kapiten, trener i  predsednik ovog Kluba. Umro je prerano zbog teške bolesti. Ovakvi ljudi, poput Stoleta, nedostaju, kaoljudi,  fudbaleri, časni i vredni , poštovani u narodu.

Srdjanu Mitiću verujem kao čoveku i advokatu. Svaka njegova reč je britka, jasna, naslonjena na pravu za koju se bori.

Ovih dana,  Poverenik je objavio da se nenadležnom oglasila svaka institucija u Srbiji I da će Rešenje rešavati niko drugi, do Vlada Srbije !!!

  Srdjan Mitić i ja, s obzirom da smo deca roditelja koji su mnogo dali pirotskom fudbalu I kojima je Radnički u srcu, složili smo se DA ĆEMO IĆI DO KRAJA.

  Istina mora da se zna !

……………………………………………………………………………………………………….

    Mali „Dika“ u velikom derbiju ! Italijani zovu !

U sredu, 6. avgusta gledao sam derbi prvenstva Super lige.  ( Kakva ironija, slučajnost, tog dana je 2015. u Pirotu potpisan  taj Ugovor ) U Novom sadu igrali su Vojvodina I Čukarički.  U dresu  Čukaričkog  sa brojem 16  na dresu bio je naš Dika, Dimitrije  Kamenović.

   Odigrao je odlično, igra sigurno, mirno „na lopti“ dobre procene u defanzivi, snažan korak, jaka leva noga.   Visok, krupan, „udario“ skoro u 190.  Na Zocu snažan, njegovog oca koji, da nije bilo preloma noge, mogao  je da ima uspešnu karijeru. Partizan se raspitivao !

  „Gutao“ sam svaki Dikin pokret . Bio sam ponosan.  U jakoj superligaškoj utakmici, pravom derbiju, bio je zapažen.

    Komentator ove utakmice, bio je  beogradski novinar, koji , inače, prati Čukarički I koji zna detalje kada je ovaj Klub u pitanju. U trenucima kada je Dika imao loptu rekao je  otprilike nešto što me uznemirilo na dva načina.

–         Dimitrije Kamenović ,  prošao je  sve reprezentativne selekcije, ponikao u Radničkom iz Pirota , član je mlade reprezentacije. Pravi biser srpskog fudbala. Rodjen je 2001. godine.

–             Gazda Čukaričkog planira da dobro zaradi na Kamenoviću. Veliko intresovanje pokazuju klubovi iz Italije. Neće biti iznenadjenje ukoliko momak iz Pirota s raskošnim talentom, nastavi karijeru ubrzo u italijanskom prvenstvu .

    Bio sam ponosan, jer , od Nikole Djurdjića naovamo  nismo imali fudblera koji je skrenuo pažnju evropskih klubova.

  Bio sam I tužan ! Zašto

…………………………………………………………

     Trošilo se , kako se kome  htelo, a sada !

     Juče sam bio na Stadionu .   Od nekih ljudi bliskih Klubu   saznao sam za brojne tužbe koje su stizale u Radnički. Ko je to nesavesno radio i nije izmirivao obaveze trebalo bi da se zna.    Čuo sam ponovo   da su se neki pomoćni treneri baškarili kupovinom sportske opreme za 600.000 dinara. Da li je moguće, sumnjam ! Da  su plaćane kazna za lažne ugovore o radu. Da ne nabrajam šta sve.

  Bratislav Ćirić i ovo rukovodstvo imaju  ozbiljan zadatak da u saradnji sa Gradskom upravom, ali i pokretanjem marketing usluga, obezbede sredstva za početak prvenstva.  Gradski stadion u Pirotu, ponavljam po stoti put,  je jedan od retkih gde  nema reklamnih tabli. Neki su za izradu navodnih sajtova, te  2015. godine, kada je Dika otišao,  dobijali novac bez odluke Uprave. 

    Ponovo bogato !

      Nikome fudbaleri, zbog kojih postoji Klub nisu padali napamet !  

   Prošli  predsednik  mi je jednom rekao, nema toga više. Sve smo zaustavili.

………………………………………………………………………………………………..

   Zašto je precrtan iznos u Ugovoru!?  Istinu na „centar“!

   Danas sam ponovo pogledao Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji. Neka me demantuju, uostalom, ostavili su prostora da svi sada sumnjaju,  čuo sam da je na onom precrtanom delu ugovora piše, zamislite, 400.000 dinara . U evrima , uvredjive tri hiljade I nešto. Za Dimitrija Kamenovića  fudbalera koga traži Evropa i koji, verujte na proceni, neće koštati manje od dva miliona evra. Zapad takve traži. Mlade , talentovane fudbalere.

 U ovom tragičnom ugovoru, nije komičan, naprotiv, nigde ne piše ono

–  ukoliko fudbaler promeni sredinu, FK Radnički ima pravo na procenat od, recimo 20 posto.

  Radnički je tako dobijao za Nikolu Djurdjića. Da je to pisalo u Ugovoru, Radnički bi od Dimitrija Kamenovića zaradio , recimo ,  400.000 evra.  Neka je i manje, ali da je pisalo u ugovoru.

 A  nije !

………………………………………………………………………

Zašto ćute fudbleri,  da li im neko  otima teško zaradjene pare?   

   Juče sam , rekoh gledao trening. Rade momci pošteno. Čelar , Ćira I Jonča, raduju se svakom dobrom potezu. Trenira se vredno.  Zagrljeni , treneri,  File I njegovi drugari uz ono „ko je najbolji“ – Radnički I aplauz, napuštaju teren.

    Razmišljam,  da ovi momci, već sutra  glasno zatraže da  njima, koji rade „u rudniku“ neko objasni detalje iz ovog Ugovora.  Da znaju kako se to prodaju ili daju u bescenje, na štetu Kluba mladi igrači. Ili pak ako grešim,  glasno ću se izviniti, ako tadašnji predsednik kaže koji je to iznos precrtan  I da li ima   procenata od dalje prodaje.

   Bilo I biće, na kraju se uvek slamalo na trenerima I fudbalerima.  Da li je ovo prilika da oni traže istinu. Od  tadašnjeg predsednika , potpisnika  sramnog Ugovora  I  saučesnika i , ili, ako ne drugačije od službenih organa.

  Ako je neko kriv, ako je neko asistirao, zna se kako se I gde završava. Ako znaju istinu, neka je kažu.

Pet godina je prošlo !

    Čelarovi momci hoće da „ginu“ za  grad I grb Radničkog, ali treba da znaju kako se narodni novac troši!

  Verujem da  tek tako neće prihvatiti  ovakvo stanje …

 Da kažem šta  i zašto  !!?

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“