Zoran Nikolić: Korona nas nije zaustavila. Poslujemo pozitivno, radimo prema planu, pripremamo istorijski projekat – Postrojenje za preradu otpadnih voda!

0
52

Nedavno smo uradili Presing sa Zoranom Nikolićem, direktorom Javnog preduzeća „Vodovod I kanalizacija“. Napravili smo presek svih aktivnosti u pvoj polovini godine. Imali smo na umu da  je ovaj period bio neobičan i da zato nije bilo nekih aktivnosti, izbegnuti su neki troškovi, ali je, takodje, bilo teško ostvarivati i planirane prihode.

Poznato je da, za razliku od nekih gradova, pirotska javna preduzeća posluju uspešno. Nema negativnih rezultata. Uz to velike investicije su postale deo poslovanja i na tom planu je do sada uradjeno mnogo.

Iako je i dalje specifična situacija zbog korone, u ovom Javnom preduzeću uveliko se radi. Izvor, Krupac, ulice u gradu…

Grad Pirot priprema istorijski projekat koji će realizovati Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Izgradnjom Postrojenja za preradu otpadnih voda, Pirot će biti medju „zelenim gradovima“ u Srbiji, sa rezultaima koji mogu da budu konkurentni i u Evropi.

Iako je u ovom vremenu veoma teško planirati aktivnosti za naredni period, u JP „Vodovod i kanalizacija“, bez obzira na uslove,  imaju  pripremljen obiman program do kraja godine

Sutra ćmo objaviti detalje iz  Presinga gde smo razgovarali o izdašnosti, kapacitetima  pirotskih izvorišta, o potrošnji vode od strane naših sugradjana kroz prizmu kuture življenja, o vodi sa Zavojskog jezera i o daljem razvoju vodovodne mreže. 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“