Pirotski košarkaši kreću pripreme 15. avgusta, ciljaju opstanak

0
56

Pripreme za svoju debitantsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije čiji je početka zakazan za 26. septembar, košarkaši Pirota počeće 15. avgusta. U klubu kažu da je prevashodni cilj opstanak u ligi, a u novom takmičenju će se osloniti na proverene snage, uz poneko pojačanje.

Ulaskom čačanskog Borca u regionalnu ABA ligu, u KLS-u se otvorilo dodatno mesto u predstojećoj sezoni, a ovakav razvoj događaja iskoristio je, a plasmanom u prekinutoj sezoni i na terenu zaslužio, KK Pirot.

Nakon 7 godina igranja Druge lige Srbije, pred Piroćancima je najveći izazov do sada – igranje najkvalitetnijeg domaćeg košarkaškog takmičenja.

Piroćanci će društvo u KLS-u praviti Aleksinčanima koji pripreme započinju 17. avgusta, a 2 dana pre njih planirano je i okupljanje košarkaša Pirota, kaže predsednik kluba Dušan Dimitrijević.

Pripreme počinju 15. avgusta, planirano je da ih odradimo u Pirotu s obzirom na sve okolnosti, a i uslovi su kod nas više nego dobri – kaže Dimitijević.

Ambicije kluba u predstojećoj sezoni su pre svega opsatanak jer se radi o prvoj sezoni, dodaje Dimitrijević, a kako kaže, sve preko toga je uspeh. U novoj sezoni Piroćanci će se osloniti na postojeći kadar uz neophodne korekcije. Zasada nema pojačanja u klubu.

Biće pojačanja, u pregovorima smo sa dosta igrača, ne žurimo oko formiranja ekipe. Dobar broj kvalitenijih igrača gleda prvo inostranstvo ili ABA 2 ligu, a onda mi čekamo našu priliku da reagujemo kada ne nađu angažman. Imamo kostur ekipe od prošle godine koji ostaje, sve drugo ćemo u hodu rešavati kada krenu pripreme – kaže predsednik kluba.

Uz proverene snage, u klubu ostaje i dosadašnji trener Marko Spasić.

Nova sezona u Košarkaškoj ligi Srbije trebalo bi da počne 26. septembra.

Piroćanci su Drugu košarkašku ligu, koja je zaključena plasmanom koji je ostvaren do 15. marta i uvođenja vanrednog stanja, završili na trećem mestu sa 15 pobeda i 7 poraza. Imali su drugu najbolju odbranu u ligi, sa 1.693 primljena poena.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“