Blagi pad broja obolelih u Pirotskom okrugu

0
50

Virus korona potvrdjen je kod još pet osoba iz Pirotskog okruga: 4 iz Pirota i jedne iz Bele Palanke , to su rezultati analize 35 uzoraka, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U saopoštenju se dodaje da se čekaju rezultati za 26 uzoraka.

Danas su uzorkovana i poslata na analizu još 43 brisa. Svi kod kojih je potvrdjen virus su, u zavisnosti od težine kliničke slike, u kućnoj izolaciji ili na bolničkom lečenju.

Članovi njihovih porodica su takodje u izolaciji. Trenutno je u izolaciji 73 osoba, kaže se u saopštenju. Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot su četiri obolele osobe pod sumnjom na kovid infekcinu.

Evidentan je blagi pad broja obolelih od virusa korona u okrugu u poslednjih nedelju dana, što je ističu iz Zavoda, rezultat primene mera prevencije. Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje. Vidljivi su i rezultati mera i proglašenja vanredne situacije u Beloj Palanci, kaže se u saopštenju. Apeluju da je i dalje neophodno odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje svih preventivnih mera.

Iz Zavoda navode da je virus od početka epidemije laboratorijski potvrdjen kod 344 osobe u Pirotskom okrugu. Od posledica infekcije od početka epidemije preminule su 23 osobe iz okruga. Do sada su uzorkovana 3.124 brisa.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“