Za 2 dana 7 pozitivnih na kovid i 1 preminuli u Pirotskom okrugu

0
48

U pirotski Zavod za javno zdravlje za poslednja 2 dana stigli su rezultati za 51 uzorak koji pokazuju da je 7 pozitivno na kovid. Novim virusom zaraženo je još 6 Piroćanaca i 1 Belopalančanin, a registrovana je i jedna osoba je preminula.

Najpre su u utorak, 4. avgusta, stigli rezultati za 16 uzoraka, od kojih su samo 2 bila pozitivna (oba iz Pirota), da bi danas, 5. avgusta stiglo još 35 uzoraka, a rezultati pokazuju da je još 5 osoba zaraženo kovidom – 4 Piroćanca i 1 Belopalančanin

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, još jedna osoba preminula je od posledica kovida, pa se ukupan broj preminulih u Pirotskom okrugu popeo na 23.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje i posle proglašenja vanredne situacije u opštini Bela Palanka preduzete mere su već dale rezultate. Evidentan je blagi pad broja obolelih u zadnih nedelju dana, što je svakako rezultat mera prevencije – kažu u Zavodu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot na današnji dan se nalaze 4 obolela pod sumnjom na kovid, dodaju iz Zavoda, dok nema podataka da li se i koliko pacijenata trenutno leči u niškom Kliničkom centru .

Za 26 uzoraka se čekaju rezultati, a danas je uzorkovano još 43 brisa i dostavljena u laboratoriju Instituta za javno zdravlje Niš.

Od početka epidemije ukupno je uzorkovano 3.124 brisa, a virus je laboratorijski potvrđen kod 346 osobe – 232 u Pirotu, 32 u Babušnici, 78 u Beloj Palanci i 4 u Dimitrovgradu.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“