Srdjan Mitić, advokat: Nemoguće da Rešenje Poverenika koje je stupilo na pravnu snagu, nema ko da realizuje. U redu, idemo i na Vladu Srbije!

0
175

Već duže vremena borimo se za pravdu i istinu. Jedan od primera za to je u čudnoj završnici!

Nastojali smo da  našim sugradjanima, od čijih dažbina se, pored ostalih, finansira i Fudbalski klub Radnički, kažemo pravu informaciju o tome šta se krije iza navodnog Ugovora o poslovno tehničkoj saradnji, navodno potpisanog  6. avgusta 2015. godine izmedju FK Radnički I FK Čukarički Beograd. Osnovni razlog Ugovora je prelazak darovitog pionirskog, kadetskog i omladinskog reprezentativca Srbije, Dimitrija Kamenovića.

 Podsećamo, „Dika“ je ponikao u Radničkom. Nedavno je igrao i za mladu reprezentaciju Srbije i sve više je starter na utakmicama Čukaričkog.  Cena Dimitrija kamenovića, u ovom trenutku nije manja od dva miliona evra!

Kako je sve uradjeno na netransparentan način, to smo zatražili od Radničkog Ugovor na uvid.  Bili smo sigurni da Ugovor tog dana nije potpisan, niti ga je od strane Čukaričkog potpisao neko od dvojice trenera Milana Lešnjaka i Kaplanovića. Od strane Raničkog, naravno, ugovor je mogao da potpiše samo Aleksandar Ćirić, tadašnji predsednik.

Naš advokat Srdjan Mitić, pokrenuo je postupak i zatražio od Poverenika za dostupnost informacija od javnog značaja da zatraži Ugovor na uvid.

Posle nekih navedenih razloga od strane advokata Radničkog, koji nisu bili validni, Poverenik je doneo rešenje i naložio FK Radnički da stavi na  uvid pomenuti Ugovor.

Administrativac Radničkog, koji je sve vreme izbegavao naloge, dostavio je Ugovor našoj Medijskoj kući! Medjutim, iz kojih razloga i po čijem nalogu, je glavni detalj, iznos koji je navodno dobio Radnički, bio precrtan.

Poverenik je dalje naložio Radničkom da se dostavi ugovor koji je veran istini, sa svim podacima.

Ponovo su administrativac i advokat pokušali da izbegnu GLAVNI ČIN, ali ni to nije uspelo.

  Radnički je dobio  Rešenje za izvršenje  koje je  podrazumevalo i novčanu kaznu.

Naš advokat  dobio je ovih dna od Poverenika  sledeću informaciju-

 Povrenik za dostupnost  informacije od javnog značaja, br.071-04-140/2020-03  LINK

Danas sam razgovarao sa Srdjanom Mitićem. Radi se o dokumentu kakav do sada nije imao u rukama!!!

Zatečen ovakvim stavom Poverenika, ali i odgovora državnih organa, Srdjan Mitić, je po ko zna koji put, rekao da je ovo slom pravosudja.  Ovo se uči, rekao je Mitić, na prvoj godini prava!

 Ovakvo izbegavanje ukazuje da nešto „debelo“ nije u redu, kaže Mitić

………………………………………………………………… 

Maločas sam, konačno, razgovarao sa gospodjom Mirjanić, koja je radila ovaj predemt. Da, ona je potvrdila to što je napisala – da je u nekim delovima promenjem Zakon i da se u daljem postupku moramo da obratimo Vladi Republike Srbije!!!!!

Preneo sam ovo Srdjanu Mitiću, našem advokatu.  Kaže da je razgovarao sa svojim kolegama i da niko ne može da veruje da ovo može da se dogadja u pravnoj državi.

Da, uputićemo pismo Vladi Republike Srbije. Samo da se konstituiše!

…………………………………………………………………………………

 PS

 Obećavam da nećemo stati dok ne saznamo detalje iz Ugovora. Ovo sakrivanje može da odvede i na drugu stranu. Možda u  svemu može da ima posla i za državne organe u Pirotu.

Saznali smo, nezvanično da je Radnički, navodno dobio, SAMO 400.000 dinara ili manje od 4.000 evra!!!!

Verujte mi da Dimitrije Kamenović, u ovom trenutku, prema procenama stručnjaka, vredi na evropskom tržištu, ne manje od 2.000.000 evra!? A gde su procenti od dalje prodje, bonusi…

    I dok se ovih dana u novom rukovodstvu bore da pronadju rešenje da saniraju gubitak od nekoliko miliona dinara i dok su neki od fudbalera skoro na minimalcu, dotle administrativac i bivši predsednik i dalje kriju istinu!

 Neće još za dugo, makar pokucali i na vrata Vlade Srbije.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“