U Dimitrovgradu od utorka bazeni ponovo rade

0
221

Od utorka 4. avgusta, bazeni u Dimitrovgradu biće ponovo otvoreni, jer su se stekli epidemiološki uslovi za to, rekao je specijalno za FAR Vasil Andrejev, direktor Sportsko turističkog centra „Caribrod“.

On je naglasio da će pre ulaska u kupališni kompleks svi posetioci prolaziti kroz takozvanu dezinfekcionu berijeru i da će im biti merena temperatura, te da će shodno odluci Kriznog štaba Srbije njihov broj biti ograničen, jer je predviđeno da po kupaču bude najmanje četiri kvadratna metra vodene površine, a na bazene će moći da dolaze samo kupači iz Dimitrovrada.

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-1024x683.jpg

Takođe ja kazao da će i mere van bazena biti u skladu sa onim što preporučuje kako lokalni, tako i centralni krizni štab i medicinska struka, pa posetioci neće moći sami da odlaze do šanka kafića i poslužuju se osvežavajućim pićima, nego će morati da sačekaju konobara da ih posluži. Isto tako se preporučuje i što češće tuširanje, a ne samo pre prvog ulaska u bazen.

Kupališni kompeks, odnosno bazeni u Dimitrovgradu, radiće od 10:00 do 19:00 časova, a ono što je lepa, ali doduše i stara vest da i dalje važe sve povlastice koje su ostvarili neki đaci i studenti iz Dimitrovgarda, kao i ratni-vojni invalidi i članovi njihovih porodica.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“