U niškom Kliničkom preminula još 2 pacijenta

0
61

U kovid centrima na jugu Srbije trenutno je hospitalizovano 607 pacijenata, a kod 245 je potvrđeno prisustvo virusa. U niškom Kliničkom centru za poslednja 24 sata preminula su 2 pacijenta koja su bila pozitivna na kovid, dok je u istom periodu u celoj Srbiji preminulo 8.

Od poslednjeg preseka epidemiološke situacije u Srbiji, na virus korona je testirano 8.395 osoba, a registrovano je 311 novozaraženih. Ukupno je 4.196 osoba hospitalizovano, a na respiratorima je 146 osoba.

U niškom Kliničkom centru na respiratorima je priključeno 10 pacijenata i, kako kažu u Kliničkom, svi se nalaze u jako teškom opštem stanju.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 324 pacijenata. Kod 148 pacijenata, od kojih i 1 dete koje je u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom kovid -19 je preminulo – saopštavaju iz Kliničkog.

Slična epidemiološka situacija trenutno je u Leskovcu i Vranju, u leskovačkoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 112 pacijenata i kod 33 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa, dok je u vranjskim kovid objektima na lečenju 115 pacijenata, a kod 33 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Surdulici trenutno su hospitalizovana 56 pacijenata, a sa potvrđenim kovidom je njih 31.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“