U Srbiji od korone preminulo još 9 osoba, 3 na jugu

0
47

U poslednja 24 časa u Srbiji je, prema podacima sa sajta Ministarstva zdravlja, još 9 osoba preminulo od posledica koronavirusa. Na jugu Srbije preminulo je troje – 2 pacijenta koja su bila na lečenju u niškom Kliničkom centru i 1 koji je bio hospitalizovan u leskovačkoj kovid bolnici.

Nakon što 2 dana na sajtu Kliničkog centra nije imalo novih podataka, zbog, kako su objasnili, tehničkih problema, danas, 1. avgusta objavljene su najnovije informacije i brojke o hospitalizovanim, zaraženim i preminulima od posledica virusa korona na jugu Srbije.

Trenutno je u objektima KC Niš hospitalizovano ukupno 336 pacijenata, a kod 146 pacijenata, od kojih i 1 dete koje je u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom kovid 19 je preminulo – saopštavaju iz Kliničkog.

Preminula je i jedna osoba koja se lečila u kovid bolnici u Leskovcu, pa najnoviji podaci kažu da se od 9 osoba koliko su za poslednja 24 sata preminule u Srbiji, 3 su se nalazile na lečenju na jugu Srbije.

U leskovačkoj kovid bolnici hospitalizovano je 118 pacijenata, kod 36 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa, dok je u Vranju ukupno na lečenju 117 pacijenata, a 65 je pozitivno na novi virus.

Na jugu Srbije, kovid bolnica postoji i u Surdulici, gde su trenutno smeštena 54 pacijenata i kod 28 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Podaci za celu Srbiju koji su objavljeni na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja kažu da je od poslednjeg preseka na korona virus testirano 9.109 osoba, a registrovano je 330 novozaraženih.

Na respiratorima je 159 osoba, a ukupno je 4.256 osoba hospitalizovano.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“