U Radničkom od danas upaljena sva svetla! Prvenstvo samo što nije!

0
54

Trening utakmica (5)

Pirot : Radnički – Dubočica Leskovac

 U Radničkom broje dane. Potreban im je svaki bod kako bi zalečili iznenadne rane.

    Niko ne prihvata način na koji je niški Radnički odveo golmana Milorada Kojića koji je pripreman da bude starter. Jeste, zna se da na to Nišlije imaju pravo, ali, gospodo, zar to nije moglo malo drugačije?

To isto na drugačiji način uradili su u Čukaričkom. „Vozili“ su Piroćance od prvog dana priprema da će Šarić doći, da Nikčević ne može. Potom da će obojica doći, treća vest bila je da je Šarić maltene „krenuo“ da bi na kraju ispalo da ne dolaze ni Marko Šarić ni Bojica Nikčević. Dakle, Dejan Čelar je ostao bez tri startera.

     Gospodo superligaši, sve mi razumemo da vi gledate najpre sebe, ali u sportu postoji i ono džentlmensko koje se ne sme zaboraviti.

   Četvrta muka po Čelara je nedostak štopera. Jeste Čelar pustio devet fudbalera. Jesu medju njima bili i Stefan Marković i Nemanja Spasojević, jeste da su mnogi rekli da je ovo bilo ishitreno, ali, zar za to vreme nije moglo da se traži rešenje? Makar i da se razgovara da se Makac i Spaske vrate. Oni su bili ovde, znam sigurno teška srca, ali uvredjeni, uzeli papire i otišli zauvek iz Pirota.

  Veliki problem za Čelara je i teška povreda Strahinje Petrovića. Odlični fudbaler je počeo već da trenira, trči sa strane, ali je pitanje kada će se oporaviti.

  „Velika zvezda prelaznog roka“, kako su ga neki tezga novinari nazvali, mali Kazahstanac pre neki dan, neznano zašto, spakovao je torbe i otišao u Kragujevac svom menadžeru.

  Juče se čulo da Owusu hoće u Čačak, medjutim, bilo ga je popodne na treningu.

   Dakle, pored onih devet,  Radnički je ostao još bez četvorice mladih igrača, peti je Strahinja koji je imao prelom noge.

 Da, ovde nisam pomenuo, a možda je trebalo, otišli su ranije, zbog toga, Miloša Spasića i Nikolu Vlajkovića. Dakle, matematika, raste, Čelar je ostao bez 17 fudbalera!

    Veliki problem da se za kratko vreme ostane bez toliko fudbalera. Ni Real i Barsa ne bi ovo izdržali! Ako sam dobro brojao!

    A šta  je Radnički doveo?

    Mladog golmana Jovanovića, ponikao u Partizanu, branio za Budućnot Dobonavce, Vratio se kući Vukan Djordjević, bio je u Zvezdi i Grafičaru. Tek „izašao iz povrede“, biće potrebno vreme. Pojavio se Nikola Petrović, igrao u podmlatku niškog Radničkog, naše dete, takodje. Pojavio se i otišao.  Dakle, još jedan mladi. Peti. Došao je Ažibaba, kao i Vukan, bio u mladjim selekcijama Zvezde. Bio tu još jedan mladi, štoper iz Partizana. Bio i otišao. Dolazili su neki štoperi, dolazili i otišli. Čujem da je sada došao Jaćimović, juče ga nije bilo. Otišao za papire. Nadamo se da će se vratiti.

    Dimitrije Mijalković se ponovo vratio, tu je radi s konačnom željom da se nametne i zaigra. „Konkurs“ za štopera je „širom otvoren“.

    Radujemo se povratku Uroša Momića i Nece Petrova.

 Nekada odlični napadač Radničkog, vratio se iz SAD. Moma još uvek, očigledno, nije dovoljno spreman.

Neci Petrovu, takodje, ne treba mnogo trošiti reči! Gotov fudbaler, vratio se kući i sigurni smo da će on Moma i Strahinja kada se oporavi, biti najveća pojačanja.

Tu je i Milanović koji trenutno ima mesta u prvoj poziciji, jer je Čelar privremeno, sada već odličnog beka Kostića Milutinovića sa beka „rotirao“ na štopera, Petrov je na beku, a na njegovom mestu Milanović.

 Edua je trenutno neprikosnoven na centarforu, jer je doskorašnji kandidat za to mesto Branković, takodje otišao!

 Nisam pomenuo golobradog mldića , valkda je prezime Ilić, golmana  koji je došao kao ,,izinjenje,, iz Niša. Mali je , vidi se, talentovan, ali , Prva liga nije kadetsko takmičenje. Videli smo juče još jednog mladića , valjda je na probi.

    I to je to!

     Da je situacija ozbiljna, videlo se i po tome, da je iz Beograda „hitno“ došao i sportski direktor Dragan Tomašević. Juče sam razgovarao sa njim i Sašom Popovićem, članom Upravnog odbora, bili su na Stadionu. Čuo sam da danas treba da dodju dva veoma dobra mlada igrača.

  Ovo je raport sa jučerašnjeg treninga, odnosno trenutno „stanje stvari“ u Radničkom. Istinito, bez posebnih konstatacija.

………………………………………………………………………………

   Da budem iskren, seo sam da napravim najavu za današnji meč sa Dubočicom, ali, otišla tema na drugu, rekao bih, trenutno aktuelnu stranu.

  Da bih nastavio u istom tonu, evo za početak, na osnovu juče vidjenog, ko će početi utakmicu protiv novog prvoligaša. Ovim ne želim da utičem na razmišljanja trenera Dejna Čelara. Njegova je poslednja, tako i treba!

 Jovanović – Petrov, Dojkić, Kostić Milutinović, Dojkić,  Mančić – Tolić, Adžibaba, Milenković – Milanović.

  E sad, ako Čelar bude ubacio u vatru odmah Jaćimovića, onda pomerite Kostića Milutinovića na svoje i Necu Petrova na svoje mesto!

Na klupi, pored Owusua i  Momića, sve mladi igrači.

 Evo detalja, taktički detalji sa jučerašnjeg treninga.

   U svakom slučaju biće interesantno pratiti dogadjaje u Radničkom narednih dana. Ostale su dve nedelje. Mnogi će tek sada početi pripreme, kao što će Čelar morati da ponavlja ponešto od onoga što je radio. Utoliko pre ako dodju ti najavljeni fudbaleri, a oni su očigledno neophodni. Za „velika dela“, kako su ih najavili, Čelar za sada ima deset igrača, uz Momića i Ovusua. Malo!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“