Peščani sat u Radničkom curi! Treba požuriti!

0
67

Trening  utakmica   ( 5 )

Pirot : Radnički –  Dubočica Leskovac 0:1 ( 0:1 )

 Radnički : Ilić, Marković, Mančić, Dojkić, Kostić Milutinović, Milenković, Tolić, Milanović, Adžibaba, Edoa, Mirković

 Igrali su još : Jovanović, Jaćimović, Tošić, Djordjević, Mijalković, Momić

 Dubočica : M. Mladenović, D. Mladenović, S  Radić, Marković, Ivanov, Ilić, Animisi, P.Radić, Savić, Mitrović, Jovanoić

 Rezerve : Stamenković, Milić, Mitić, N.Mladenović, Nikolić, Topalović, M.Stanković, Stojković, A Mitrović

Strelac 0:1 Lazar Mitrović u 45. minutu

     Zvučaće paradoksalno, ali, nemojte gledati rezultat, molim vas. Odnosno, nemojte da vam rezultat bude primaran u ovom izveštaju.

  Razloga mnogo ima!

  Najpre, trenutak u kojem se nalaze oba kluba je potpuno drugačiji. Videlo se na terenu, ali i na klupama za rezervne igrače.

82521

  Leskovčani su stigli raskošnim Kanis autobusom, a njihov glavni sponzor, vlasnik jednog od najboljih prevoznika u Srbiji, sedeo je na tribinama zajedno sa Vladicom Cekićem, sportskim direktorom.

Fudbalski Leskovac doživljava preporod. Dubočica je godinama, na račun jednog sela – Mrštane, bila odbačena, tako da je ovaj veliki srpski klub našao u Zoni. Iako je ušla administrativno, pozdravili smo ovu odluku jer su i Dubočica i Radnički neophodni ovom rangu takmičenja.

   U ovom zaletu i velikoj fudbalskoj radosti, na krilima ove atmosfere stiglo je skoro 20 fudbalera, Aca Kuzmanović, kao novi trener i Leskovčani su krenuli visoko! Interesantno, Čukarički je poslao jednog izuzetnog momka Dušana Mladenovića, a Radničkom uzeo Šarića i Nikčevića. Interesantno, iz Zvezde je došao Aleksandar Ilić, kažu, velika fudbalska nada, rodjen 2001, igrao u niškom Realu i niškom Radničkom, a potom otišao u Zvezdu. Zar nije bilo moguće da se Radnički izbori za poziciju kod „velikih“?!

    U takvom raspoloženju, Leskovčani su danas odigrali jaku, sa mnogo energije i želje, utakmicu i u tim elementima bili bolji od Radničkog. Aca Kuzmanović zna dobro da pirotski tim želi da igra fudbal, da se nadmeće. Namestio je plitku odbranu, napunio sredinu terena i čekao da se kombinacije Piroćanaca i pokušaji, slome od odbranu „crvenih“.

Tako su iz jedne retke kontre, jedinim udarcem na gol postili i jedini pogodak.

 Radnički je igrao „do noge“ lepo za oko. Domaći su više, ali i mnogo duže nego što treba držali loptu u nogama. Edua je danas mogao da obezbedi mesto u timu i najboljeg strelca. Promašio je i „jedan na jedan“ i još jednom dva puta iz dobre pozicije pred golmanom Leskovčana.

  Dakle, fudbaleri Radničkog, njihov trener pokušavaju da izadju iz „kanala“ u koji su upali. Gradska uprava je reagovala da se finansijske nevolje koliko toliko razreše.  

 Defitivno Pirot je dobio odličnu sudijsku trojku. Posebne čestitke Martinu Marinkovu, glavnom sudiji. Njegovi pomoćnici izuzetni saradnici. Razumeli su se u svakom trenutku.

Uz sve nevolje, danas nisu mogli da igraju Strahinja Petrović, već duže zbog preloma noge, Nemanja Petrov i mladi Kamenović.

   Pravi „egzodus“ fudbalera Radničkog ne bi mogao da razreši ni Murinji, a kamo li Dejan Čelar.

 Aca Kuzmanović bio je veoma oprezan u oceni. Nije se dao sveukupnoj euforiji. Kako se ono kaže „birao je reči“!

     U Radničkom je negde u nekom uglu klupskih prostorija (ima ih dve, ne znam gde) postavljen peščani sat. Počeo je da curi.

    U tu prostoriju povremeno bi trebalo da svraćaju i proveravaju svi. Pre svega članovi Upravnog odbora, ovi plaćeni profesionalci, koji su svojim (ne) savesnim radom doprineli mnogim kaznama koje su onemoćale budžet Kluba, ali i članovi Stručnog štaba.

    Fudbaleri sigurno ne, jer za sve ovo što se izdogadjalo u poslednjih mesec dana, najmanje su krivi.

 Ne strepim što se igre tiče, sve će biti drugačije u borbi za bodove. Ono što je u ovom trenutku važno, skupiti se i rešavati problem.

 Peščani sat curi!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“