Leto kada Tref dodje u selo! Vojnegovac se uredjuje!

0
184

Obično tako biva. Svakog leta kada Dragoslav Jocić Tref dodje na dedovinu iz Beograda i okupi svoje ispisnike ispred prodavnice, rode se nove ideje.

   Tref je i ovog leta u selu. Unuci porasli, tu su snahe, zetovi, prava porodična atmosfera. 

   Ožive mnogi domovi, vrate se Vojnegovčani da leto provedu na svom ognjištu.

    Da li zbog kovida, da li zbog toga da su mnogi koji žive u drugim gradovima, krenuli u selo, tek, ovog leta Vojnegovac, kao i mnoga sela,  vrvi od ljudi. Došlo i „staro i mlado“!

  Odjekuje graja mališana koji na travnatom delu u centru igraju „loptu“!

  Kako kažu mnogi meštani ovog sela, dolazak brojne porodice Jocić kao da oživi selo. Trefov dolazak uvek unese nešto novo.

     Dogovoreno je da se krene u uredjenje sela. Svakog leta ponešto.

Tref je obezbedio početna sredstva, svako domaćinstvo je dalo po hiljadu dinara. Mesna zajednica će tražiti podršku i od Gradske uprave.

–          Najlepše mi je ovde. Medju svojim ljudima sam.  Nema lepših trenutaka, od onih kada se predveče okupimo ispred prodavnice ili Doma, kao nekada. Sećanja, priče, planovi. Vojnegovčani su vredni ljudi. Atmosfera je prijatna u selu, ljudi se medjusobno poštuju, pomažu, kaže Dragoslav Jocić, Piroćanac, uspešni beogrdski biznismen!

Tref ne priča o tome, meštani kažu da je pomogao uredjenje fasade. Ali je mnogo važnije za sve njih, da je njegov karakter, njegova poznata pokretačka snaga, dar da animira ljude i ovog puta bila značajna. Naravno, tu su i svi ostali, predsednik mesne zajednice, rukovodstvo.

Radovi su pri kraju. Malteriše se dom, sredjuju staze oko doma. Pravi se toalet. Fasada se radi. Planirani su još neki radovi, očekuju se nova ulaganja, ali će biti potrebna i dodatna sredstva. Da li od Gradske uprave, donatora…

Ovako je bilo.

  Planiramo da narednih dana prošetamo do sela. Planiramo, takodje, da ponovo kao nekada, kada predveče „zaladi“ krenemo da obidjemo pirotska sela.  Nekako osećamo da se život sa vrelog asfalta preneo u pirotska sela. Meštani koji su ostali tamo, raduju se, vratili se mladi, sela oživela!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“