Korona „saveznik“ demonstranata u Sofiji, smanjuje se broj policajaca koji obezebeđuju protest

0
46

Zbog povećanja slučajeva obolevanja policajaca koji obezbeđuju antivladine proteste u Sofiji, njihov broj će biti smanjen za trećinu, javlja Bugarski nacinalni radio (BNR) i navodi da se razmišlja o angažovanju novih policijskih snaga iz provincije.

Naime, kod policijskog ešalona, koji obezbeđuje demostracije građana u centru glavnog grada Bugarske, primetan je trend, da se svagog dana poslednje sedmice zabeleži pet do šest pozitivnih na koronavirus.

Iz bugarskog Ministrastva unutrašnjih poslova saopštavaju da je rad njihovih pripadnika jako otežan, jer obezbeđuju i saobraćaj i građane i kordone koji se stvaraju pred zgradama koje čuvaju.

Demonatracije u Bugarskoj traju već duže od tri sedice, a građani traže ostavku kabineta Bojka Borisova, ostavaku državnog tužioca, promene u Ustavu, energičniju borbru protiv sprege tajkuna i vlasti, suzbijanje korupcije i stvaranje uslova za ostanak Bugara u domovini, jer je ta zemlja posle ulaska u EU zajedno sa Rumunijom procentualno izgubila najveći broj stanovnika, koji su sigurniju budućnost potražili na Zapadu.

Priredio: Slobodan Aleksić (izvor: BNR)

Foto: BTA

Vest preuzeta sa portala „Far“