U Pirotu 5, u Beloj Palanci 2 nova slučaja zaraze koronom

0
56

Poslednjih dana nove zaraze korona virusom u Pirotskom okrugu beleže se u Pirotu i Beloj Palanci, a taj trend je nastavljen. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, 5 novih slučajeva registrovano je u Pirotu i 2 u Beloj Palanci, dok Babušnica i Dimitrovgrad nemaju novozaraženih.

U pirotski Zavod stigli su rezultati za 61 uzorak, 3 se čekaju, dok je danas, 31. jula, uzorkovano 33 brisa koja su poslata u laboratoriju Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Novim virusom zaraženo je sedmoro, a svi oni dolaze iz Pirota (5) i Bele Palanke (2).

U junsko-julskom epidemijskom talasu registrovano je 180 laboratorijski potvrđenih lica, u Pirotu 115, Beloj Palanci 57, Babušnici 5 i Dimitrovgradu 3, od kojih je više od dve trećine već izlečeno – saopštavaju iz Zavoda.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalaze 4 obolela pod sumnjom na kovid infekciju, 2 osobe su otpuštene oporavljene. Juče ih je bilo sedmoro, a na lečenje u KC Niš prebačena su još 2 osobe, gde ih je do juče bilo hospitalizovano 6.

Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje nepovoljna, kažu u Zavodu, ali stabilna i pod kontrolom. U toku ove nedelje broj pregleda kovid ambulantama Doma zdravlja Pirot i Doma zdravlja Bela Palanka se u odnosu na prethodnu nedelju polako smanjuje, s tim što je oko 30% prvih pregleda, a 70% kontrolnih pregleda.

Podsetimo, zbog pogoršanja situacije i povećanja broja zaraženih u Beloj Palanci je proglašena vanredna situacija.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“