BabušnicaJužne vestiVESTI

Štab u Babušnici: Nema kupanja u bazenu zbog nestabilne epidemiološke situacije

Nakon što je Štab u Vlasotincu naložio da nema kupanja u jezeru kod brane zbog straha od širenja korone, danas je i Štab za vanredne situacije u Babušnici naložio da se u ovoj opštini obustavi rad bazena, jer je situacija ocenjena kao nestabilna, iako u Babušnici već 8 dana nema novoobolelih, a tokom celog jula ih je bilo petoro.

Nakon diskusije na današnjoj sednici, Štab za vanredne situacije je odlučio da se do daljeg obustavi rad “Kupališnog kompleksa opštine Bubušnica”, a kažu da je razlog nestabilna epidemiološka situacija u opštini Babušnica i nepovoljna u ostalim opštinama.

Na osnovu nestabilne epidemiološke situacije u opštini Babušnica, kao i zbog nepovoljne epidemiološke situacije u ostalim opštinama, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovd 19 i povećanja broja obolelih, obustavlja se rad Kupališnog kompleksa opštine Babušnica do daljeg – navodi se u odluci Štaba.

U Babušnici je poslednja osoba zaražena koronom registrovana 22. jula i od tada nije bilo novoobolelih, a za ceo jul ih je bilo 5 ukupno.

Prema poslednjem izveštaju pirotskog Zavoda za javno zdravlje, od danas epidemiološka situacija je ocenjena kao nepovoljna, ali stabilna i pod kontrolom.

Da se voda ispusti iz jezera kod brane naložio je pre dva dana i Štab za vanredne situacije u Vlasotincu, jer je, kako su rekli, kupanje u njemu rizično zbog širenja virusa korona, zbog čega su Vlasotinčani protestovali ispred Opštine tražeći da se kupanje ipak dozvoli jer su najavljene vrućine. Danas su razgovarali sa predsednikom Opštine i komandantom Štaba za vanredne situacije Zoranom Todorovićem, ali nije bilo kompromisa. Štab očekuje mišljenje Zavoda za javno zdravlje nakon čega će razmotriti situaciju.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti

Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker