Štab u Babušnici: Nema kupanja u bazenu zbog nestabilne epidemiološke situacije

65

Nakon što je Štab u Vlasotincu naložio da nema kupanja u jezeru kod brane zbog straha od širenja korone, danas je i Štab za vanredne situacije u Babušnici naložio da se u ovoj opštini obustavi rad bazena, jer je situacija ocenjena kao nestabilna, iako u Babušnici već 8 dana nema novoobolelih, a tokom celog jula ih je bilo petoro.

Nakon diskusije na današnjoj sednici, Štab za vanredne situacije je odlučio da se do daljeg obustavi rad “Kupališnog kompleksa opštine Bubušnica”, a kažu da je razlog nestabilna epidemiološka situacija u opštini Babušnica i nepovoljna u ostalim opštinama.

Na osnovu nestabilne epidemiološke situacije u opštini Babušnica, kao i zbog nepovoljne epidemiološke situacije u ostalim opštinama, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovd 19 i povećanja broja obolelih, obustavlja se rad Kupališnog kompleksa opštine Babušnica do daljeg – navodi se u odluci Štaba.

U Babušnici je poslednja osoba zaražena koronom registrovana 22. jula i od tada nije bilo novoobolelih, a za ceo jul ih je bilo 5 ukupno.

Prema poslednjem izveštaju pirotskog Zavoda za javno zdravlje, od danas epidemiološka situacija je ocenjena kao nepovoljna, ali stabilna i pod kontrolom.

Da se voda ispusti iz jezera kod brane naložio je pre dva dana i Štab za vanredne situacije u Vlasotincu, jer je, kako su rekli, kupanje u njemu rizično zbog širenja virusa korona, zbog čega su Vlasotinčani protestovali ispred Opštine tražeći da se kupanje ipak dozvoli jer su najavljene vrućine. Danas su razgovarali sa predsednikom Opštine i komandantom Štaba za vanredne situacije Zoranom Todorovićem, ali nije bilo kompromisa. Štab očekuje mišljenje Zavoda za javno zdravlje nakon čega će razmotriti situaciju.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“