COVID-19DimitrovgradFarVESTI

U Srbiji preminulo sedam osoba, 372 pozitivne

U protekla 24 sata u Srbiji je od posledice koronavirusa umrlo sedam osoba, dok je od 9.653 testiranih 372 bilo pozitivno, saopštio je na preskonferenciji u Beogradu sekretar Vojvodine za zdravstvo Zoran Gojković.

On je rekao da je na bolničkom lečenju 4.501 pacijent, a da je 143 na respiratorima. Od početka epidemije u Srbiji su testirane 650.744 osobe, registrovana su 24.892 slučaja infekcije, a od zaraze koronavirusom umrlo je 558 obolelih.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković takođe je rekao da je veliki broj pacijenata koji je preminuo od posledica zaraze koronavirusom imao višak kilograma ili „šećernu bolest“.

Direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ Verica Jovanović rekla je da nema saznanja o potpisanim ugovorima za vakcinu protiv koronavirusa, ali da će država raditi na tome da dođe do vakcine kada nje bude bilo. Ona je takođe rekla da je nabavka vakcina prilično dug proces i da je za to obično zadužen Republički zavod za zdravstveno osiguranje.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare koronavirusom je zaraženo 180 korisnika i 102 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Do sada je izlečeno 644 korisnika ustanova socijalne zaštite i domova za stare i 246 zaposlenih, navedeno je u saopštenju, koje je preneo Fonet.

Slobodan Aleksić, Beograd (izvor: N1 / RTS / Fonet)

Foto: srbija.gov.rs

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad

Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker