COVID-19JuGmediaPirot

Oprezno na kupalištima: Virus se ne prenosi u vodi, ali…

Sezona kupanja je u jeku, mnogi spas na +35 stepeni traže upravo u vodi, u Vlasotincu već dva dana protestuju zbog zabrane kupanja na reci Vlasini, ali stručnjaci su upozoravali da su bazeni i kupališta itekako rizična mesta za prenošenje korona virusa i da je veoma važno poštovati mere na njima.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba da zna da je toplo i da je vruće, ali da moramo naći način da se ponašamo u skladu sa preporukama, da vodimo računa o distanci, kao i da treba izbegavati neobeležena kupališta i ona koja nisu otvorena i gde se ne poštuju mere.

„Molim i roditelje i decu da shvate da moramo biti veoma oprezni, konstatacija da virus ne može da se prenese u vodi, ali mi dok se kupamo nismo stalno u vodi, već i iznad površine vode i komunicirate i pričate“, rekao je Gojković.

PROČITAJTE VIŠE:


Nastavljeni protesti u Vlasotincu: Plažu preselili na plato ispred zgrade Opštine

Kupalište u Vlasotincu zatvoreno na nedelju dana, iz Kriznog štaba mole građane za razumevanje


Kako je istakao, svako kupalište bi trebalo da ima zaduženu barem jednu osobu pored spasioca koja bi mogla da kontroliše i sprovodi epidemiološke mere.

„Svako nepoštovanje mera koje su ključne će nas dovesti u situaciju da nam epidemiloška kriva ponovo raste i biće veoma velikih problema u tom slučaju“, dodao je Gojković.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“

JuGmedia Vesti

Internet portal juGmedia Osnivač: Centar za edukaciju i razvoj Glavna i odgovorna urednica: Milica Ivanović Internet adresa: jugmedia.rs Elektronska pošta: redakcija@jugmedia.rs | jugmedia.redakcija@gmail.com Kontakt telefoni: 016-281-557, 063-402-361, 016/212090

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker