PirotPlus OnlinePRIVREDAVESTI

Novi poziv za poslodavce “Zaposleni po meri Vašeg biznisa”

Švajcarska podržava povećanje zapošljivosti mladih sa novih 50 miliona dinara
Projekat „Znanjem do posla“ (E2E), osmogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije – osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, objavio je novi poziv za poslodavce
“Zaposleni po meri Vašeg biznisa”. U okviru ovog poziva, projekat E2E pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje.
Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima da kroz organizovanje obuka na radnom mestu, u svojim kompanijama, obuče mlade u skladu sa svojim potrebama dok će mladima pružila mogućnost da nauče one veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla. Projekat „Znanjem do
posla“ za ovaj poziv izdvaja 50 miliona dinara.
Poslodavci iz Pirotskog okruga i dela Nišavskog okruga (grad Niš, Gadžin Han, Doljevac, Merošina), zainteresovani za organizovanje obuke na radnom mestu, mogu da se prijave ili dobiju dodatne informacije kod lokalnog partnera u Pirotu. Kontakt podaci lokalnog partnera su: UG Osveženje (Job
info cenar), Bogojavljenska br. 3, Pirot, udruzenje.osvezenje@gmail.com, 010501820.
Prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.marta 2021.godine. Ocena podnetih prijava vršiće se na mesečnom nivou.
Smernice za podnosioce i formulari za prijavljivanje mogu se preuzeti sa internet stranice E2E projekta: www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/
Ovo je treći poziv objavljen u okviru E2E projekta, podržanog od strane Švajcarske, čija je ukupna vrednost 14,3 miliona evra.
Tokom prve faze projekta obuke na radnom mestu kroz 61 projekat prošlo je 1,055 mladih, a pomoć na putu do posla dobilo je i još 350 mladih iz teže zapošljivih grupa. Više od 60% mladih je nakon obuka zaposleno. U sprovođenju obuka na radnom mestu učestvovalo je 128 kompanija i 30 partnera kako iz javnog sektora, tako i iz civilnog društva.
Za realizaciju projekata obuke na radnom mestu Vlada Švajcarske odvojila je u prvoj fazi projekta približno 1 milion evra, dok je za šest programa podrške zapošljavanju teže zapošljivih grupa mladih izdvojeno još 180.000 evra.
U drugoj fazi projekta Švajcarska i Srbija nastavljaju da zajedno doprinose realizaciji – Vlada Švajcarske sa 7,5 miliona EUR i Vlada Srbije sa 4,5 miliona EUR.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“

Plus Online

Plus Radio je privatni, lokalni , nezavisni Radio, koncipiran da bude urbani, gradski Radio. Program emituje 24 časa, od 7-22 sopstvene produkcije. Muzički sadržaji – isključivo pop i rokenrol.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker