Bela PalankaGRADSKA HRONIKAJužne vestiOBRAZOVANJEVESTI

Rekonstruisani deo škole kod Bele Palanke postaje vrtić

U sklopu Osnovne škole „Jovan Aranđelović“ u Crvenoj Reci kod Bele Palanke od septembra će početi da radi dečiji vrtić, a u sređenim prostorijama, čija je rekonstrukcija koštala 18 miliona dinara, krenuće više od 20 dece.

Roditelji iz Crvene Reke i okolnih sela od septembra će, umesto u Belu Palanku, moći svoje mališane da ostave na čuvanje u vrtiću pri Osnovnoj školi u ovom selu koji će postati deo Predškolske ustanove “Dragica Lalović“.

Projekat, čija je vrednost 18 miliona dinara, realizovala je Opština Bela Palanka zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da su radovi na rekonstrukciji objekta završeni, a nije propustio da se još jednom zahvali predsedniku Srbije i stranke iz čijih redova i sam dolazi Aleksandru Vučiću, iako je Kancelarija za javna ulaganje telo Vlade Srbije.

toalet

Rekonstrukciju finansirala Kancelarija za javna ulaganja; foto: Opština Bela Palanka

Mi smo prilikom rekonstrukcije školskih objekata i vrtića na teritoriji opštine uvek imali veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića. Ulaganje u obrazovnu infrastrukturu nije izostalo ni u selima opštine, tako da smo zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, realizovali projekat u Crvenoj Reci koji je od velikog značaja za našu decu. Projekat će doprineti poboljšanju uslova za rad i učenje dece koja pohađaju predškolsku ustanovu, jer je želja lokalne samouprave da sva deca, bez obzira da li ona žive na selu ili u gradu, imaju potpuno jednake uslove za život – rekao je Miljković.

Objekat će biti dat na korišćenje Predškolskoj ustanovi “Dragica Lalović“ a prema sprovedenim anketama u prvoj godini rada, vrtić u Crvenoj Reci će pohađati više od 20 dece. U okviru projekta rekonstruisani su i sportski tereni u dvorištu škole i izgrađen je teren za košarku i jedan teren za mali fudbal i rukomet.

vrtić

Sređeni i školski tereni; foto: Opština Bela Palanka

Na ovaj način u potpunosti smo uredili čitav kompleks škole i objedinili na jednom mestu prostor za učenje i prostor za rekreaciju i aktivnosti na otvorenom. Deca u Crvenoj Reci su dobila savremeno opremljenu školu i predškolsku ustanovu i bezbedno mesto gde mogu da se druže u slobodno vreme, a roditelji mogućnost da u svojoj mesnoj zajednici vode decu na čuvanje – rekao je Miljković.

Nakon završetka kompletne rekonstrukcije objekta, do septembra i nove školske godine, predstoji opremanje prostorija za rad vrtića.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti

Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker