COVID-19DimitrovgradDRUŠTVOFarVESTI

Bugarska ponovo otvara granicu za građane Srbije

Republika Bugarska ponovo otvora granicu za državljane Srbije, rekao je na brifingu u zgradi Vlade u Sofiji Valerij Simeonov, lider NFSB-a.

Kako prenosi BNR, Simeonov je precizirao da se to odnosi i na državljane Severne Makedonije, Moldavije, Izraela i Kuvajta. On je takođe saopštio da će za ulazak u Bugarsku biti nephodan negativan PCR test, ne stariji od 72 časa i da mera karantina nije predviđena. Simeonov je rekao i da do ovakve odluke dolazi na molbu „turističke branše“.

Podsećamo, Bugarska je bila među prvima koja je otvorila granicu sa Srbijom. Kasnije je zbog pogorašanja epidemiološke situacije u Srbiji, ali i celom regionu Balkana ta odluka suspendovana, a Bugarska je bila otvorena samo za malogranični promet i ljude iz pograničnih opština, koji rade na području Bugarske do 50 kilometara udaljenom od granice sa Srbijom.

S. Aleksić (izvor: Bugarski nacionalni radio-BNR)

Foto: Stefan Pavić

The post Bugarska ponovo otvara granicu za građane Srbije appeared first on Far.

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad

Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker