EKOLOGIJAPirotPirotske vestiTURIZAMVESTIZABAVA

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije otkazan i Outdoor festival Jerma

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, koja se pogoršava iz dana u dan, Organizacioni odbor Outdoor festivala Jerma, a na osnovu preporuka nadležnih organa i institucija, doneo je odluku da se ovogodišnji Festival, za koji su pripreme bile uveliko u toku,  otkaže. 

outdoor festival jerma

Organizacioni tim Outdoor festivala Jerma do poslednjeg trenutka je radio na pripremi festivala i iskreno se nadao poboljšanju opšte zdravstvene situacije u Srbiji i u svetu. Nažalost zdravstvena situacija u Srbiji se pogoršala i neophodno je pridržavati se svih mera i uputstava. Sa žaljenjem vas obaveštavamo da se 3. Avanturistički Outdoor festival Jerma NEĆE ODRŽATI od 12. do 16. avgusta 2020. Sa partnerima smo razmotrili i druge termine održavanja, ali zbog celokupne nestabilne situacije u našoj zemlji potrebno je otkazati događaj za ovu godinu.

Glavni razlog otkazivanja je briga za zdravlje i sigurnost svih učesnika koji su uključeni u Outdoor festival Jerma.

S obzirom na povećanje broja obolelih u skoro svim gradovima u Srbiji, pa i u Pirotskom okrugu, otkazivanjem događaja ćemo svi pokazati odgovornost za sigurnost i zdravlje učesnika, porodica sa decom i pojedinaca iz cele Srbije i regiona, mnogobrojnog tima, partnera, volontera i lokalnog stanovništva koje je pretežno staračko i socijalno ugroženo-saopštavaju organizatori i dodaju da će, uprkos otkazivanju ovogodišnje izdanja Festivala, oni nastaviti sa aktivnostima koje se tiču pre svega uređenja i promocije Kanjona reke Jerme, za koji se uveliko priprema i digitalni vodič pa će svi koji to žele, samostalno moći da organizuju obilazak i avanture.

– Zajedno sa opštinama Pirot i Dimitrovgrad nastavićemo da radimo na unapređenju turističke ponude ovog kraja, a mi nastavljamo sa realizacijom projekta “Jerma za avanturiste” koga je podržalo Ministarstvo turizma” – kaže Jelena Đorđević, predsednica Udruženja Avanturistička mreža, koje je i nosilac aktivnosti u organizaciji Festivala ali i na promociji prirodnih lepota ovog dela Srbije.


Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“

Pirotske Vesti

Pirotske vesti su info portal koji na jednom mestu prezentuje sve relevantne medijske objave o aktuelnim dešavanjima u Pirotu i okolini.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker