COVID-19JuGmediaPirotTURIZAM

Grčka granica ostaje zatvorena za Srbe do 1. avgusta, neće važiti ni negativni testovi na koronu

Grčke granice ostaće zatvorene za srpske turiste i nakon 15. jula, a prema najnovijim informacijama, grčke granice bi za srpske turiste ostale zatvorene barem do 1. avgusta, kada bi se radilo novo „skeniranje“ epidemiološke situacije.

Zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom, početkom jula Grci su doneli odluku da ne puštaju srpske turiste na jedinom otvorenom drumskom prelazu Kulata – Promahonas (bugarsko-grčka granica), a obustavljeni su i avio letovi iz Beograda, piše Blic.

Podsetimo, Grci su najavili da će do 15. jula analizirati situaciju i doneti novu odluku, koja je, po svemu sudeći, negativna po sve naše putnike koji su planirali letovanje u Grčkoj.

U međuvremenu Grci su na prelazu Kulata – Promahonas uveli obavezne negativne nalaze na pi-si-ar (PCR) testovima na koronu ne starije od 72 časa. I to za sve putnike, a ne samo za srpske turiste.

Ljajić: Nismo dobili odluku, mala mogućnost da se granice otvore i posle 1. avgusta

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije u Vladi Srbije, kaže da nisu dobili nikakvu zvaničnu odluku.

„Još nema ni nikakvog nagoveštaja iz Grčke, ali Grci mogu i 15. jula samo da produže tu zabranu do 1. avgusta… Čak zbog porasta broja zaraženih u Srbiji već sada se može reći da je mala mogućnost da otvore granice i 1. avgusta“, rekao je za „Blic“ Rasim Ljajić.

I direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić kaže za „Blic“ da ovo udruženje još nema zvaničnu potvrdu iz Grčke ovim povodom, ali da, na žalost, očekuju da granice neće biti otvorene 15. jula.

Kako je dodao, Grci danas u 14 časova odlučuju i posle toga će se i zvanično znati kakva je odluka doneta.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“

JuGmedia Vesti

Internet portal juGmedia Osnivač: Centar za edukaciju i razvoj Glavna i odgovorna urednica: Milica Ivanović Internet adresa: jugmedia.rs Elektronska pošta: redakcija@jugmedia.rs | jugmedia.redakcija@gmail.com Kontakt telefoni: 016-281-557, 063-402-361, 016/212090

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker