COVID-19PirotSrbija DanasVESTI

SITUACIJA U PIROTU SE POGORŠAVA IZ SATA U SAT: Drastičan rast novozaraženih od korona virusa

Tri obolele osobe su hospitalizovane u KC Niš i u stabilnom su stanju, a na grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi sedmoro obolelih.

Od testiranih 24 uzoraka, na teritoriji Pirotskog okruga, na virus korona pozitivno je 10, a za šest uzoraka ponavlja se analiza, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Pirotu.

Od 10 novozaraženih, devet je iz Pirota, a jedan iz Bele Palanke, dok je povoljnija epidemiološka situacija u Babušnici i Dimitrovgradu, gde poslednjih dana nema povećanja broja zaraženih.

Epidemiolozi iz Z ZJZ Pirot ukazuju da je situacija nepovoljna i da se pogoršava iz sata u sat, a ocenjuju da se situacija u Pirotu pogoršava i dodaju da je najveći broj pozitivnih na Covid 19 od početka epidemije upravo u tom gradu.

– Svakodnevno se povećava broj obolelih, što se vidi iz velikoj broja pregleda u kovid ambulanti. Poslednjih nekoliko dana obavi se oko 70 pregleda dnevno, od kojih je 80 odsto sumnji na kovid infekciju – navode u Zavodu.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 249 osoba, dok je za poslednjih mesec dana, od 10. juna do 11. jula registrovano 93 pozitivnih slučajeva.

Tri obolele osobe su hospitalizovane u KC Niš i u stabilnom su stanju, a na grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi sedmoro obolelih.

U Zavodu ističu da među zaraženima ima i omladine i dece, a da je najveći broj zaraženih, oko 60 odsto, registrovan u starosnoj grupi od 30 do 60 godina.


Vest preuzeta sa portala „Srbija Danas“

Srbija Danas

Srbijadanas.com je platforma koja dostavlja visoko kvalitetan sadržaj obogaćen video prikazima i mogućnostima uspostavljanja dublje i dugotrajnije interakcije sa svojim čitaocima.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker