GRADSKA HRONIKAPirotPlus OnlineTURIZAMVESTI

Kulturni centar „Bratstvo 1869“ u partnerstvu sa Opštinom Vidin i Udruženjem „Ponišavije“ Pirot realizuje projekat „Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga“

U Ćustendilu, u Bugarskoj, 3. jula 2020. u Kulturnom centru „Bratstvo 1869“, održan je jednodnevni zajednički okrugli sto o temi „Mogućnosti i izazovi za pružanje kvalitetnih turističkih usluga i proizvoda u prekograničnom regionu“.

Inicijativa je deo projekta „Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga – STEPS“, broj CB007.2.13.077, koji se realizuje u okviru Interreg-IPA programa za prekograničnu saradnju Bugarska-Srbija 2014-2020, kofinansiranog od Evropske unije. Projekat realizuje Kulturni centar „Bratstvo 1869“ u partnerstvu sa opštinom Vidin i Udruženjem građana „Ponišavije“-Pirot, Srbija.

Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati studije i nacrt izvještaja koji procenjuju mogućnosti i izazove za pružanje kvalitetnih turističkih usluga i proizvoda u prekograničnoj regiji. Čuli su se i uzeli u obzir mišljenja učesnika koji su učestvovali u toj temi, što će se odraziti u konačnom Izveštaju o stanju u turističkom sektoru u regionu i biće predložena poboljšanja usmerena na obuku osoblja i promociju marketinških i preduzetničkih inicijativa. U radu okruglog stola učestvovali su 30 predstavnika lokalnih vlasti, turističkih organizacija, nevladinih organizacija, studenata iz Ćustendila, Vidina i Pirota i drugih zainteresovanih strana. Okrugli sto je otvorio Svetoslav Vasilev, zamenik predsednika opštine Ćustendil, koji je izrazio pozitivnu ocenu projekta i poželeo uspešnu implementaciju inicijativa.

Ova publikacija je napravljena uz pomoć sredstava Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija pod brojem CCI No 2014TC16I5CB007. Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove publikacije je Udruženje građana „Ponišavlje“-Pirot i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa.

Ovaj projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“

Plus Online

Plus Radio je privatni, lokalni , nezavisni Radio, koncipiran da bude urbani, gradski Radio. Program emituje 24 časa, od 7-22 sopstvene produkcije. Muzički sadržaji – isključivo pop i rokenrol.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker