COVID-19JuGmediaPirotTURIZAM

Otvorili pa zatvorili granicu, Evzoni ponovo nedostupan za turiste

Pre dve nedelje, tačnije 15. juna, vladao je opšti haos na bugarsko-grčkoj granici kada se nije znalo da li će srpskim turistima biti dozvoljen ulazak u Grčku ili ne. A danas je na pomolu novo ludilo na granicama, piše Blic.

Grci su, naime, od danas otvorili širom vrata za turiste koji dolaze drumskim, avionskim ili pomorskim saobraćajem I otvorili mnoge granične prelaze među kojima i Evzoni, najveći između Grčke i Severne Makedonije.

Srpski turisti su javili da su od ponoći do jutarnjih časova automobili i autobusi iz Srbije bez problema ulazili u Grčku preko Severne Makedonije, preko graničnog prelaza Evzoni, da bi oko 10.30 stigla šokantna vest sa lica mesta.

„Važna informacija za Evzoni prelaz. Od pre nekoliko minuta Evzoni prelaz je opet zatvoren za turiste i ne može da se uđu u Grčku preko Evzonija! Molimo Vas da podelite ovu objavu i da javite ako znate nekoga da se uputio preko tog prelaza! Ulazak je moguć samo preko Bugarske i prelaza Promahonas“, objavili su naši turistički radnici iz Grčke, piše Blic.

Prema za sada još nezvaničnim informacijama, „policajci i carinici na Evzoniju su oko 10.30 časova dobili dopis iz Atine da se neće dozvoljavati ulaz turistima na ovom graničnom prelazu do 15. jula“.

„Istina je da je Evzoni danas prepodne zatvoren za srpske turiste. Očekujemo da od grčkih vlasti dobijemo zvanično obaveštenje i objašnjenje“, rekao je za „Blic“ Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), koji se službeno nalazi na Skijatosu.

Srpski turisti koji se vraćaju iz Grčke mogu iz ove zemlje na Evzoniju da uđu u Severnu Makedoniju, te tim putem nastave ka Srbiji, ali ne i u suprotnom smeru.

Za sve one koji su već stigli do Evzonija, ili se nalaze u njegovoj blizini, makedonski prijatelji savetuju dva najbrža načina da se domognu bugarsko-grčke granice, odnosno prelaza Kulata – Promahonas: jedan preko Đevđelije, a drugi preko Skoplja.

Dakle, svi koji su krenuli, ili se spremaju da krenu put Grčke, ukoliko ne žele da se kockaju, bolje je da idu na sigurnu varijantu i na nešto duži i sporiji put preko Bugarske, odnosno prelaza Kulata-Promahonas.

 

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“

JuGmedia Vesti

Internet portal juGmedia Osnivač: Centar za edukaciju i razvoj Glavna i odgovorna urednica: Milica Ivanović Internet adresa: jugmedia.rs Elektronska pošta: redakcija@jugmedia.rs | jugmedia.redakcija@gmail.com Kontakt telefoni: 016-281-557, 063-402-361, 016/212090

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker