Južne vestiPirotPRIVREDAVESTI

Slobodna zona Pirot dobila novog direktora


slobodna zona

Zona dobila novog direktora; foto: Lj. F.

Aktuelni generalni direktor državne kompranije Tigar A.D. Vladimir Ilić imenovan je za novog direktora Slobodne zone Pirot, nakon što je dosadašnjem direktoru Draganu Kostiću istekao mandat.

Ilić je u protekle dve i po godine bio član i predsednik Nadzornog odbora Slobodne zone Pirot, pa kaže da je bio u toku sa poslovanjem Slobodne zone i učestvovao u donošenju odluka.

Nova funkcija neće biti opterećenje za njega, kaže Ilić, a ni direktorsko mesto u Tigru po njegovim rečima neće uticati na rukovođenje Slobodnom zonom.

Za mene lično ova funkcija predstavlja izazov, ali i veliku odgovornost, pre svega da bi se nastavilo uspešno poslovanje zone, ali i da bi poslovanje dodatno unapredili. Biti na čelu Zone jeste dodatno opterećenje, ali sam odgovorno i profesionalno pristupio i novoj funkciji. Veće je opterećenje to jer se u ovom momentu beleže negativni efekti na poslovanje, uzrokovani korona virusom, i u Zoni kao i u celom svetu – kaže Ilić.

On očekuje da se do kraja godine situacija popravi i da se kraj 2020. godine dočeka sa pozitivnim rezultatom i nada se da će njegova stručnost i iskustvo u upravljanju krizama tome doprineti.ilić

Član Vulinovog Pokreta socijalista; foto: Tigar.rs

Prioriteti u poslovanju u narednom peridou odnose se, prema njegovim rečima, na izgradnju intermodalnog terminala, koji će kombinovati drumski i železnički saobraćaj, a koji će znatno podići transportne kapacitete zone.

Ideja je da se ponude servisi u oblasti logistike, transporta i carinskog zastupanja po najpovoljnijim uslovima koji će omogućiti kompanijama u zoni da bolje i efikasnije posluju. U tom smislu kao prioritet se nameće organizacija i bolji transport ogromne količine robe u Slobodnoj zoni u Pirotu. Jedan od prioriteta je i dodatno proširenje Slobodne Zone Pirot. Ove nedelje Zonu će posetiti predstavnici nadležnog Ministrstva finansija sa kojima ćemo dogovarati dalje pravce razvoja – kaže Ilić.

Drugih promena u menadžmentu nema.

Podsetimo, Slobodna zona Pirot počela je sa radom aprila 1998. godine, a većinski vlasnik sa preko 60 % akcija je kompanija Tigar A. D. Udeo u vlasništvu ima i Grad Pirot, kao i mali akcionari.

Biografija

Vladimir Ilić je diplomirani pravnik, a na funkciju generalnog direktora kompanije Tigar A.D. imenovan je odlukom Nadzornog odbora 8. avgusta 2017. godine.

Kako stoji u njegovoj biografiji obavljao je funkciju Državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja i aktivno je učestvovao u radu u radnim grupama pri resornom ministarstvu u delu donošenja novih Zakona.

Tri godine je obavljao dužnost direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu nakon destogodišnjeg radnog iskustva na mestu pravnika. 

Član je Pokreta socijalista, a od marta meseca ove godine je predsednik Gradskog odbora u Beogradu.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti

Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker