COVID-19DimitrovgradFarVESTI

Od sutra u Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je taj štab danas doneo odluku da na području Grada Beograda od sutra, od šest sati ujutru, bude obavezno nošenje maski.

Kisić Tepavčević je u izjavi za agenciju Tanjug, nakon sastanka Kriznog štaba, istakla da će nošenje maski biti obavezno ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra.

To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu biti i pamučne. Apelujemo na to da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, te mere su donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Na pitanje da li je doneta odluka o ograničenju broja ljudi u zatvorenom prostoru, zamenica direktora „Batuta“ je rekla da će takva odluka biti doneta u zavisnosti od epidemiološke situacije, ali da zasad nije doneta.

Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski, preneo je RTS.

Izvor: (Vlada Srbije / Tanjug / RTS)

Foto: Tanjug

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad

Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker