COVID-19Južne vestiPirotVESTI

U Srbiji još 254 pozitivne osobe na koronu, porast broja obolelih u Pčinjskom okrugu

korona

Bolnički kapaciteti u Vranju popunjeni; foto: JV/Vanja Keser

Prema poslednjim informacijama Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovana su još 254 zaražena virusom korona, a ukupan broj aktivnih slučajeva iznosi 1.312. Još 3 osobe su zbog komplikacija izazvanih ovim virusom preminule, a na respiratorima je 31 pacijent. Povećanje broja obolelih beleži se u Pčinjskom okrugu, gde su za 2 dana registrovana 32 novoobolela, a bolnički kapaciteti su popunjeni.

Za 24 sata obrađeno je još 4.905 uzoraka, a 254 građana Srbije bilo je pozitivno na virus korona. Porast broja obolelih beleži se u Pčinjskom okrugu, gde su, kako epidemiolog Slađan Stanković kaže za Danas, za 2 dana registrovana 32 nova slučaja.

Na 84 uzorka registrovano je 32 lica pozitivno na kovid-19. Taj broj treba sasvim sigurno uvećati, dva, ako i ne tri puta. Ono što je primetno to je visoka aktivnost virusa i njegovo brzo širenje, kao i širenje obolenja pluća kod mladje kategorije ljudi. Stotinu ljudi danas je pokušalo da se testira na simptome ovog virusa u Antituberkuloznom dispanzeru u Vranju – kaže Stanković.

U kovid ambulanti bilo je problema, piše Danas, jer nije radio rendgen aparat za urgentne slučajeve. Kapaciteti kovid bolnica u Vranju su popunjeni, piše ovaj list, a hospitalizovano je više od 100 pacijenata.

Koliko je pacijenata u Nišu, ne zna se jer Klinički centar danima ne izdaje ove podatke, dok je u Opštoj bolnici u Leskovcu hospitalizovano 49 osoba.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, još 3 osobe preminule su od posledica virusa korona. Ukupno je od početa epidemije preminulo 270 pacijenata, a procenat smrtnosti je 1,92 %.

Od početka epidemije u Srbiji je od virusa korona obolelo 14.046 osoba, a testirano je ukupno 385.713 građana.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti

Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker