DimitrovgradFarIZBORI 2020VESTI

IZBORI 2020: U sredu 200.000 birača odlučuje da li će još neko preći cenzus

Republička izborna komisija saopštila je da će izbori biti ponovljeni na 234 izborna mesta u sredu, 1. jula. Na tim biračkim mestima pravo glasa od 7.00 do 20.00 sati može da ostvari 203.012 glasača, navodi se u rešenju koje je RIK doneo na 161. sednici.

Za ponovljeno glasanje biće štampano 204.027 listića, što obuhvata konačan broj birača sa pravom glasa na ponovljenim izborima i 1.015 rezervnih listića. Neka od mesta na kojima će biti ponovljeno glasanje su pojedina birališta na Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici, Bačkoj Topoli, Subotici, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Novom Sadu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu…

Kako je za FAR rekao Dragan Golubov, koordinator radnog tela za sprovođenje parlamentarnih izbora na teritoriji opštine Dimitrovgrad, glasanje za poslanike u republičkom parlamentu biće ponovljeno na biračkom mestu broj 11 u prigradskom naselju Beleš. Tamo je u birački spisak upisano 677 birača.

Republička izborna komisija saopštila je da je na izborima održanim u nedelju, prema privremenim rezultatima, glasalo 3.159.748 birača, dok je pravo glasa imalo 6.584.376 birača.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je mandate u republičkoj skupštini za sada obezbedila SNS i to sa 189 poslaničkih mesta, SPS-JS koja ima 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 12 mandata.

Mandate su osvojile i stranke manjina: SVM devet mandata, tri je osvojila koalicija sa Muamerom Zukorlićem na čelu, dva mandata stranka koju predvodi Sulejman Ugljanin, dok će Albance predstavljati tri poslanika.

Najbliže cenzusu od tri odsto su Koalicija za Kraljevinu Srbiju sa 2,63 odsto osvojenih glasova, Suverenisti sa 2,32 odsto i Metla sa 2,25 odsto glasova, javlja Tanjug, a prenosi RTS.

Izvor: Tanjug / RTS / FAR

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad

Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker