GRADSKA HRONIKAJužne vestiPirotSPORTVESTI

Direktor Gradske Toplane novi predsednik pirotskog Radničkog


radnički

Ćirić na mesto predsednika dolazi sa direktorske funkcije u Toplani; foto: Lika Pejčić

Na redovnoj sednici Skupštine kluba, Fudbalski klub Radnički iz Pirota dobio je novog predsednika i na to mesto je postavljen Bratislav Ćirić, aktuelni direktor Gradske toplane.

Nakon Vodovoda – Toplana. Iako je prema Zakonu o sportu javnim funkcionerima zabranjeno da budu na čelu klubova, novi predsednik pirotskog Radničkog takođe dolazi sa pozicije direktora javnog preduzeća.

Trogodišnji mandat Zorana Nikolića završio se plasmanom u Prvu ligu Srbije, a ovu sezonu Piroćaci su završili na 6. mestu.

radnički

Novi i stari predsednik; foto: Lika Pejčić

Jesu 3 godine bile teške, ali na neki način i lepe. Trudili smo se da igramo fudbal, da igramo časno i pošteno. Ove godine 6. mesto je osvojeno na terenu, imali smo ekipu gde su svi momci bili pre svega dobri ljudi. Nadam se da će priča da se nastavi, pomoći ću novom predsedniku. Radnički treba da bude ekipa za respekt, većina igrača ima ugovore do decembra – rekao je Nikolić.

Njegov odlazak usloviće možda i odlazak šefa stručnog štaba Dejana Čelara, a Nikolić kaže da će razgovarati sa njim i pokušati da ga ubedi da ostane.

Nikolićev zamenik, suprotno Zakonu o sportu postao je Bratislav Ćirič, direktor Gradske Toplane, sin legende Radničkog Pravdoljuba Ćirića. Njega je predložio upravo dosadašnji predsednik, a delegati su ga jednoglasno izabrali.

radnički

Skupština kluba; foto: Lika Pejčić

Da se zahvalim članovima skupštine na ukazanom poverenju. Ogromna obaveza i odgovornost i čast. Brzo ćemo imati novu skupštinu gde ću predložiti novi tim saradnika. Prethodnik je uložio dosta napora, nadam se da ćemo nastaviti gde je stao – rekao je Ćirić.

Stari predsednik je na oproštaju od funkcije od kluba dobio na poklon dres.

Piroćanci će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti

Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker