COVID-19DimitrovgradFarVESTI

U Srbiji jedan smrtni slučaj i još 137 pozitivnih, u Pirotskom okrugu od početka 173 pozitivne osobe

U poslednja 24 časa od posledica koronavirusa preminula je jedna osoba, saopšteno je na sajtu covid-19.rs. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 264.

Prema poslednjim informacijama, na koronavirus testirano je 7.311 osoba, a od početka epidemije 366.380. Registrovano je 137 novoobolelih osoba, a na respiratoru su 24.

Ukupno potvrđena slučaja infekcije 13.372. Procenat smrtnosti je 1.97%.

Od početka epidemije u Pirotskom okrugu na koronavirus su pozitivne 173 osobe. Najviše u Pirotu 125, u Babušnici 26, Beloj Palanci 20 i u Dimitrovgradu dve osobe, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

U poslednje dve nedelje na teritoriji okruga registrovano je 17 novoobolelih iz 12 porodica, troje je hospitalizovano u Nišu, dok su kod ostalih primetne lakše kliničke slike. U kućnoj izolaciji su 44 osobe, a pod zdravstvenim nadzorom 50 osoba, navodi se u informaciji.

Uz konstataciju da je epidemiološka situacija ponovo nesigurna, Zavod za javno zdravlje Pirot navodi da je tokom jučerašnjeg dana uzeteo još šest briseva, od čega je pet sa sumnjom na prisustvo koronavirusa.

Izvor: covid-19.rs / Zavod za javno zdravlje Pirot

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad

Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker