Južne vestiPirotVESTI

Porast broja novozaraženih od korone i u Pirotu

korona

Porast broja pozitivnih na kovid; foto: flickr.com Governor Tom Wolf

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje od 20. do 24. juna četvoro Piroćanaca pozitivno je na kovid. Od 25. juna kovid ambulanta u Tijabari radiće od 7 do 20 sati.

Prema podacima koje objavljuje Zavod za javno zdravlje, od početka meseca do 9. juna nije bilo novozaraženih, a onda je do 24. juna 17 osoba zaraženo kovidom, od toga u poslednjih 5 dana broj zaraženih porastao je za 4. U tom periodu uzorkovana su 24 brisa.

3 obolele osobe su hospitalizovane u KC Niš i u stabilnom su stanju, a ostali oboleli su sa lakšom kliničkom slikom. Porodični kontakti i kontakti na radnom mestu su pod epidemiološkim nadzorom, a u kućnoj izolaciji su 44 osobe i pod zdravstvenim nadzorom je 50 građana – saopštavaju iz Zavoda.

Juče, 24. juna, testirano je još 6 osoba, a kako kažu u Zavodu, u narednom periodu mogući su pojedinačni slučajevi i porodične epidemije. Epidemiološku sitaciju definišu kao nesigurnu.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije promenjeno je i radno vreme kovid ambulanti, pa će ambulanta u Tijabari, koje je predviđena za pacijente sa sumnjom na kovid, u narednom periodu raditi od 7 do 20 sati.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti

Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker