Paprene kazne za nenošenje maski Grčka danas otvara granice za turiste bez ograničenja, pet sati za prolaz kroz Severnu Makedoniju

11

Grčka večeras od 23 sata otvara granice bez ograničenja, karantina i testiranja za turiste iz 30 zemalja. Na listi su i državljani Srbije. Na put mogu i preko Severne Makedonije, jer je odobren tranzit srpskih turista kroz tu zemlju.

Putnici mogu da prođu i zadrže se u Severnoj Makedoniji najviše pet sati. Prema Grčkoj biće otvoren prelaz Bogorodica – Evzoni, a prelaz Dojran ostaje zatvoren.

Kako javlja reporter RTS-a nema putnika ni vozila na graničnom prelazu Preševo u pravcu ka Severnoj Makedoniji.

Nekoliko vozila je od jutros prošlo i to su uglavnom državljani Severne Makedonije.

Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje.

Inače, svi putnici na ulasku u Grčku koji se učine sumnjivim biće zadržani i odvedeni na brzo testiranje na koronvirus, prenosi Kurir.

Kako su objavile grčke vlasti, sve dok rezultati testova ne budu gotovi, turisti će biti smešteni u karantinu. U najboljem slučaju, za rezultat će se čekati jedan dan.

U slučaju da test pokaže da turista ima koronu, za njega letovanja više nema. Provešće 14 dana u posebnom hotelskom karantinu, koji će čuvati policija!

PAPRENE KAZNE

Da situacija nije nimalo naivna, svedoči i činjenica da su Grci pripremili čitave hotele gde će biti smeštani turisti zaraženi koronom, kao i brojne restriktivne mere na plažama i u smeštajima, pa čak i kazne od 150 evra za nenošenje maske u zatvorenim objektima.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“