COVID-19DimitrovgradDRUŠTVOFarTURIZAMVESTI

U Grčku tek posle 1. jula, za sada ni preko Bugarske

Državljani Srbije koji nemaju boravišnu dozvolu u nekoj od zemalja Evropske unije neće moći da uđu u Grčku do 1. jula. Bugarska granična policija saopštila je da granicu Bugarske i Grčke mogu da pređu samo državljani EU. To znači da građani Srbije ne mogu u Grčku ni preko Bugarske, kako je prvobitno prenela RTS.

Agenciji Tanjug su na graničnom prelazu “Promahonas” potvrdili da državljani Srbije ne mogu da putuju u Grčku niti preko Bugarske i bugarsko-grčkog graničnog prelaza “Kulata-Promahonas”. U međuvremenu je tu informaciju potvrdilo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, preneo je N1.

Ranije je RTS prenela, pozivajući se na Tanjug da srpski državljani mogu u Grčku jedino preko Bugarske.

Naime, u Severnoj Makedoniji od danas važi Protokol o tranzitu kroz tu zemlju, a Tanjugu je u grčkom MUP-u bilo rečeno, da srpski državljani ne mogu u Grčku preko Severne Makedonije, već jedino preko Bugarske.

Sada se ispostavilo da to važi samo one srpske državljane koji imaju boravišnu dozvolu u nekoj od zemalja EU.

Izvor: RTS / Tanjug / N1

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad

Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker