HI-TECHPC Press

Trik za gledanje YouTube-a bez reklama

U poslednje vreme oglašavanje na gotovo svim platformama postalo je poprilično dosadno, a gledanje snimaka od par minuta može da postane prava noćna mora u zavisnosti od broja reklama i oglasa koji mogu iskakati. Međutim, neki korisnici na Redditu tvrde da je još uvek moguće gledati snimke na YouTube-u bez reklama, i to uz pomoć malog trika.

youtube bez reklama

Trik za gledanje snimaka bez reklama

Na Redditu je neko od korisnika objavio jednostavan način za gledanje YouTube snimaka bez ikakvih oglasa. Trik je jednostavan, potrebno je samo da unesete dodatnu tačku nakon .com dela u URL-u snimka koji želite da pogledate. Mi smo lično proverili ovaj trik, i zaista radi posao, nema reklama tokom gledanja celog snimka. Da bi sve bilo transparentno i jasno zašto se dodaje tačka, sledi objašnjenje kako ovo funkcioniše.

Ovo sa tačkom je zaboravljeni slučaj, jer veb lokacije uglavnom zaboravljaju da imenuju glavni računar. Sadržaj se i dalje čita iz kolačića, ali na pretraživaču se gubi podudaranje imena hosta, pa tako ni kolačići i pokvareni CORS ne mogu da prepoznaju izvor za prikazivanje oglasa, jer tamo adresa ne poseduje dodatnu tačku. S obzirom da je za ovaj trik saznao veliki broj ljudi u kratkom vremenskom periodu, pitanje je trenutka kada će YouTube ovu grešku ispraviti. Ako želite da podržite kreatore sadržaja koje pratite na YouTube-u, onda nemojte koristiti ovaj trik, jer oni zarađuju tako što se vama prikazuju oglasi. Ako vas reklame previše iritiraju, tu je i YouTube Premium, varijanta najpopularnijeg video servisa bez reklama.

Izvor: The Verge

Vest preuzeta sa portala „PC Press“

Pirot Info

SVE VESTI NA JEDNOM MESTU | Pirot | Dimitrovgrad | Bela Palanka | Babušnica

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker