HI-TECHPC Press

YouTube i nove Bitkoin prevare |

Kripto-prevaranti odavno kruže oko kompanije SpaceX i Twitter naloga Elona Muska, te svaki njegov tvit probudi niz lažnih naloga koji vrebaju neoprezne obožavaoce.

Cilj kripto-prevaranata je da korisnike obmanu tako da im predaju svoje digitalne novčiće, ili da im bar posluže za besplatno rudarenje. Najnovija akcija stigla je u obliku lažnog live stream-a na YouTube platformi, koji je emitovao NASA-in snimak konferencije za štampu koja je prethodila istorijskom SpaceX lansiranju. Iako su kosmonauti poleteli pre više od nedelju dana live događaj je pratilo preko 16 hiljada gledalaca, sve dok nije uklonjen zbog kršenja pravila. Pored live stream-a korisnici su mogli da vide i QR kod koji bi ih vodio do destinacije gde se poklanjao Bitkoin, a u pitanju je bila prevara.

Pretpostavlja se da su dobar deo gledalaca bili botovi čiji je zadatak bio da pišu lažne poruke ispod videa, te se zahvaljuju za uspešno sprovedene transakcije i Bitkoin darove. Potencijalnim žrtvama je obećavana nagrada, te povraćaj od 200% od Bitkoin suma koje doniraju, a nalog jednostavnog imena “SpaceX” pratilo je čak 13 hiljada YouTube korisnika.

Kripto-prevare su popularne već godinama, te je poznat slučaj iz 2018. godine, kada su bezbednosni istraživači slučajno naišli na mrežu od bar 15 hiljada Twitter botova koji su radili na prevari koja podseća na poslednju “SpaceX” akciju.

Izvor: Futurism

Vest preuzeta sa portala „PC Press“

Pirot Info

SVE VESTI NA JEDNOM MESTU | Pirot | Dimitrovgrad | Bela Palanka | Babušnica

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button
Zatvori
Zatvori

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker