Slobodne zone 4.0 – put napred – put do oporavka

0
84

27. april 2020. 12:11
Privreda
Pirot Plus Online

Vebinar namenjen operaterima slobodnih zona, izvoznicima, operaterima luka, logističarima, prevoznicima, operaterima aerodroma održan je u četvrtak, 23. aprila 2020 preko „interneta“ i okupio 150 učesnika iz Evrope i drugih krajeva sveta.

Četvorica panelista Svetske organizacije slobodnih zona: Dr Samir Hamrouni, izvršni direktor, Dr Dragan Kostic, član borda direktora, Prof. Ing Juan Opertti, član borda direktora, Dr Mohan Guruswamy, CKO WFZO su izneli analize vezane za:

–       slobodne zone nakon pandemije virusa COVID 19: Sigurne slobodne zone „Lokacije 4.0“ kao čvorišta za inovacije i adaptivna ulaganja;

–       slobodne zone Evrope, uticaj pandemije i preduzete mere;

–       slobodne zone 4.0 – put napred – put do oporavka.

Učenici su tokom vebinara imali priliku da učestvju u anketi o uticaju pandemije virusa COVID 19 na poslovanje slobodnih zona i kompanija koje rade u njima kao i da dobiju odgovore na postavljena pitanja. Panelisti su na kraju vebinara izložili svoje viđenje daljeg razvoja slobodnih zona u odnosu na krizu izazvanu pandemijom virusa COVID – 19, a neke od njih su: “Stvari u svetu posle pandemije neće više biti iste“,  „Slobodne i specijalne ekonomske zone su najbezbednija mesta za Vaš biznis“ „Razvijamo nove planove za razvoj Zone“.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“