Spotify uveo nove opcije | PC Press

0
102

Spotify je uveo novu opciju da muzičari mogu da dobiju novac direktno od korisnika, ali isto tako i da doniraju u dobrotvorne svrhe. Na ovo se gleda kao na meru pomoći cestovnim bendovima koji su trenutno ostali bez novca i angažmana usled širenja epidemije Korona virusa. Kompanija se nada da će na ovaj način biti prikupljeno dovoljno novca za pomoć svim muzičarima koji su pogođeni merama izolacije zbog globalne pandemije.

spotify uveo nove opcije

Brzo reagovanje Spotify-a kako bi se pomoglo muzičarima

Nova funkcija treba da pomogne muzičarima koji su ostali bez posla u poslednja dva meseca, ali i da bi oni koji imaju pomogli onima koji su u lošijoj situaciji. Sve je na dobrotvornoj bazi, pa se iz kompanije Spotify nadaju da će korisnici pozitivno reagovati na njihovu novu ideju. Ova ideja je brzo implementirana, kako bi se što pre pomagalo pogođenim umetnicima.

Spotify je odlična zajednica, a predstavnici smatraju da je ovo samo prva verzija kako da nauče da što više pomažu muzičkoj sceni i ljudima koji je čine. Marshmello je jedan od prvih prijavljenih za ovu ideju, pa je 33 miliona fanova pokrenuto kako bi se pomoglo muzičarima bez posla. “Sad više nego ikad treba da stojimo zajedno i pomažemo jedni drugima”, izjavio je on.

Svi umetnici su pozdravili ovaj korak Spotify-a i nadaju se da će i druge umetničke zajednice osmisliti slične akcije kako bi se umetnicima pomoglo u ovim teškim trenucima. Do sada je od Korona virusa obolelo 2,8 miliona ljudi, a preminulo je 196,000 njih. Ekonomski su pogođene gotove sve industrije, tako da su ideje poput ove koju je počeo Spotify dobrodošle da se pomogne ugroženima.

Izvor: BBC

Vest preuzeta sa portala „PC Press“