Ne smiruje se situacija u Babušnici

0
106

Na području Pirotskog okruga od početka epidemije, ispitano je 289 uzoraka, a registrovano je 57 pozitivnih slučajeva na covid-19, od kojihu Pirotu 38, u Babušnici 16 i Beloj Palanci 3 osobe, saopštili su Zavod za javno zdravlje Pirot i Gradski štab za vanredne situacije.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome korona virusa, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 290, i svi su u izolaciji,navodi se u saopštenju.

“U pirotskoj bolnici trenutno su hospitalizovana 2 obolela lica, i oba su u stabilnom stanju, dok je jedno lice prebačeno u Klinički centar Niš”, navodi se u saopštenju i dodaje da se čekaju rezultati za još 43 uzoraka i jedan ponovljeni test.

“ Poslednjih desetak dana povećan je obim testiranja, jer su proširene indikacije za testiranje.  Epidemiološka situacija je nesigurna naročito u opštini Babušnica, gde se iz dana u dan registruje sve veći broj obolelih s obzirom da se poslednjih dana sprovodi intenzivnije testiranje”, kaže se u saopštenju.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“