Vučić: Ispuniću obećanje, za pomoć od 100 evra potreban samo poziv

0
88

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros na konferenciji za novinare da će njegovo obećanje da će svi punoletni građani dobiti po 100 evra biti ispunjeno.

“Penzioneri i primaoci socijalne pomoći će novac dobiti automatski, a ostali će se prijaviti telefonom. Prijavljivanje telefonskim pozivom ili klikom uvedeno je jer su se čule primedbe mnogih koji su se izjašnjavali da im takva pomoć ne treba”, istakao je Vučić.

Kako je dodao, neko smatra da je u ovom trenutku potrebnije da tih 100 evra ostavi državi nego da ih uzme pa da se zato neće prijaviti.

“Ali ako je nekome problem da samo okrene broj telefona, čiji poziv košta 10 ili 20 dinara, onda mi se čini da nije problem u tome nego u onima koji bi od toga da naprave problem“, objasnio je predsednik.

Navodi da je omogućeno svima koji smatraju da je takva pomoć poniženje ili onima koji smatraju da im nije potrebna, da je i ne traže.

“Mislim da nema ništa prostije od toga“, rekao je Vučić.

Penzioneri i primaoci socijalne pomoći neće biti pitani i oni će, kako je istakao, dobiti novac na račune i kućne adrese.

„A ovi drugi, potrebno je samo jedan telefonski broj da okrenu. Ako je to veliki problem, izvinjavam se građanima zbog tog velikog i teškog maltretiranja, nadam se da će razumeti“, objasnio je predsednik Srbije.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“