Penzionerima automatski po 100 evra, ostali će morati da se izjasne (procedura)

0
79

Ministar finansija Siniša Mali odlučio je da promeni odluku i dato obećanje predsednika Aleksandra Vučića da će svi građani Srbije dobiti po 100 evra pomoći, te najavio da će oni imati zapravo prvo da se izjasne da li uopšte žele taj novac ili ne.

Kako je sinoć izjavio na jednoj privatnoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, nakon današnje sednice Vlade Republike Srbije automatski će svim penzionerima kao i svima koji primaju socijalnu pomoć automatski biti uplaćeno po 100 evra, a da će ostali punoletni građani imati prilike sami da se odluče da li žele ponuđenih sto evra ili ne.

„Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra“, rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će se prijava za 100 evra potvrđivati telefonom, jer je proteklih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć.


Obavezna prijava za 100 evra od države, ovo je procedura

Punoletni građani koji budu želeli da od države dobiju 100 evra moraće da se prijave, a prva mogućnost za prijavu biće online preko portala Uprave za trezor, a druga mogućnost je telefonom na brojeve koji će blagovremeno biti objavljeni, piše Blic.

Podaci koji će biti obavezni da se navedu u prijavi su ime, prezime, JMBG i broj računa u banci.

Navode i da oni koji nemaju račun u banci, imaće mogućnost da to navedu u prijavi i država će im po automatizmu otvoriti račun i obavestiti ih o tome.

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će Vlada Srbije danas usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti najavljene ekonomske mere, a biće usvojena i uredbu o 100 evra svakom građaninu Srbije.

Svim penzionerima, 1,7 miliona, i svima koji primaju socijalnu pomoć država će automatski uplatiti po 100 evra.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“