MNRL Pirot sa svojim korisnicima radi od kuće i bez problema realizuje plan i program

0
103

24. april 2020. 11:16
Društvo
Pirot Plus Online

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica u Pirotu od početka vanrednog stanja u našoj zemlji organizovalo je rad od kuće. Ovo udruženje pruža svojim korisnicima usluge dnevnog boravka i lični pratilac, ali s obzirom na okolnosti, rad je organizovan preko Viber grupa sa roditeljima i korisnicima koji to mogu da prate.

Vesna Stanković, sekretar udruženja, u izjavi za Portal Plus onlajn rekla je da svakog dana u 10 časova imaju motivacionu poruku koja se odnosi na trenutno stanje i aktivnostima koje su neophodne u ovim trenucima.

Sve će ovo da prođe, a moramo da bude aktivni da bismo bili zdravi. U 11 časova defektolog i vaspitač rade po planu koji je predviđen i šalju korisnicima i roditeljima materijale koje treba da obrade, objašnjava Vesna Stanković.

Utorkom i četvrtkom logopedi rade sa decom, a psihosocijalnu podršku roditeljima i deci realizuju utorkom i petkom popodne.

Prema rečima Vesne Stanković zaposleni u udruženju nastoje da u rad uključe što više roditelja, čuju se telefonom kada god je to potrebno, a preko Viber grupa im dostavljaju materijale i predlažu aktivnosti koje mogu da realizuju kod kuće.

Ona je dodala da su u dosadašnjem periodu obradili mnogo tema, posebno one koje se odnose na trenutnu situaciju u zemlji i svetu – Uticaj vanredne situacije na naše mentalno zdravlje, način očuvanja zdravlja u vanrednoj situaciji, kako deci objasniti virus, suoči se sa koronom, preventivne mere u sprečavanju širenja koronavirusa i slično.

*Fotografije preuzete sa Facebook stranice Udruženja MNRL Pirot

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“