Tokom vanrednog stanja Savetovalište za roditelje PU „Čika Jova Zmaj“ dostupno na sajtu ustanove

0
100

23. april 2020. 13:28
Društvo
Pirot Plus Online

Savetovalište za roditelje koje radi pri Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“ tokom vanrednog stanja dostupno je roditeljima na sajtu predškolske ustanove. Direktorka Milka Colić izjavila je za Portal Plus onlajn da roditelji mogu putem mejla ili telefonom da se obrate timu stručnih saradnika.

Prema njenim rečima pitanja roditelja se uglavnom odnose na informacije o radu interresorne komisije i postupanju u specifičnim slučajevima dece koja imaju razvojne smetnje, a ne ispunjavaju uslove za dostavljanje elektronske prijave za ponovno pohađanje predškolske ustanove. Odgovore na sva pitanja roditelji dobijaju od stručnih saradnika, psihologa i pedagoga, komisije koja se tim pitanjima bavi. Takođe, roditelji su se obraćali i za psihološku podršku dece.

Kako je direktorka Colić objasnila najčešće se obraćaju roditelji koji su i ranije imali potrebu za tim.

U ovom trenutku, pored ostalih aktivnosti, zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“ fokusirani su na aktivnosti vezane za očuvanje zdravlja ljudi, podršku porodicama, dobrobiti porodice sa decom predškolskog uzrasta i profesionalni razvoj zaposlenih u ustanovi.

Milka Colić je istakla da su sve ovo vreme u kontaktu sa lokalnom samoupravom oko realizacije vaspitno – obrazovnog rada, kao i sa Školskom upravom Niš i Ministarstvom prosvete.

Podsećamo da upis dece u vrtiće traje do 15. maja preko sajta eUprave. Direktorka Milka Colić je objasnila da roditelji mogu da podnesu prijavu za sve uzraste, ali da ipak nema mesta za sve. Najveći broj slobodnih mesta je za skraćeni program i, naravno, za Pripremni predškolski program.

Ove godine 427 dece polazi u prvi razred, a skoro isti broj će biti upisan u pripremni predškolski program.

Cilićeva je rekla da svakog dana imaju podatak kolko je tog dana bilo prijava, ali u ovom trenutku se ni o čemu ne odlučuje po tom pitanju. Posle 15. maja komisija će da pregleda prijave i da sačini vaspitne grupe. Direktorka predškolske ustanove u Pirotu je istkla da će nastojati da prime što više dece.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“