Slobodna zona prilagođava rad novonastaloj situaciji

0
82

U Slobodnoj zoni Pirot, zbog aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom, nekoliko firmi je prestalo sa radom, a logistički poslovi su upola manji u odnosu na period pre pandemije.

Prema rečima direktora Slobodne zone Pirot Dragana Kostića, kako su najavile neke firme, neće odustati od investicija i otvaranja novih radnih mesta u Zoni.Tokom dana biće održan webinar koji organizuje Svetska organizacija slobodnih zona.

„Za webinar je prijavljeno više od 200 učesnika. Govoriću o slobodnim zonama zapadnog Balkana, koje su mere primenjene u borbi protiv COVID-19 u pirotskoj Zoni i kakva su očekivanja za nesmetan nastavak rada Slobodne zone Pirot“, kaže Kostić.

Ugovorna okružna privredna komora Pirot, čiji je Kostić predsednik, pokrenula je donatorsku platformu u borbi protiv pandemije virusa korona pod nazivom “Okružno doniraj i Covid saniraj“.

„Platforma predstavlja brz i efikasan način povezivanja donatora sa dobavljačima iz Pirotskog okruga koji imaju kapacitete da isporuče medicinsku opremu, sredstva za dezinfekciju i prehrambeno-higijenske pakete. Za nedelju dana rada platforme u robi i medicinskoj opremi, ali i novcu, prikupljeno je 7 miliona dinara“, kaže Kostić, dodajući da će Ugovorna okružna privredna komora Pirot po ukidanju mera zabrane zbog korona virusa, nastaviti sa obukama zainteresovanih privrednika.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“