General Motors zatvara servis Maven

0
102

General Motors je odlučio da ugasi servis za deljenje automobila Maven, koji je funkcionisao nešto više od 4 godina, od 2016. godine do danas. Nakon sagledavanja tržišta i celokupne situacije izazvane virusom COVID-19, kompanija je odlučila da je ovo pravi potez.

GM zatvara Maven

COVID-19 snažno utiče na automobilsku industriju

Servis za deljenje automobila Maven pridružio se rastućoj listi onih koji su okončali svoje poslovanje usled epidemije Korona virusa. General Motors se na ovaj korak odlučio usled razmatranja celokupnog poslovanja u poslednjem periodu, a čiji su loši rezultati izazvani velikom globalnom epidemijom. Ovaj servis prvobitno je zamišljen kao suparnik uslugama kao što su Zipcars, Car2Go, ali je 2018. godine proširen i opcijama da i vlasnicima automobila bude omogućeno da dele svoja vozila, slično kao što su servisi Turo ili Getaround. Kada je bio na vrhuncu, Maven je imao pristup u 17 gradova širom Sjedinjenih Američkih Država.

Iz svega ovoga čelnici GM-a smatraju da su naučili mnogo o tržištu deljenja automobila, i da su uz pomoć servisa Maven dobili vredne informacije koje će im značiti za buduće poslovanje. Ovo nije prva žrtva Korona virusa u poslovnom svetu. Mnoge kompanije odlučile su da smanje poslovanje, neke su otpustile i veći deo radnika. Do sada je u svetu od virusa COVID-19 obolelo preko 2,5 miliona ljudi, a umrlo je njih preko 180,000. Iako se kraj epidemije nazire, tek se očekuje da se vide ekonomske posledice koje će i te kako uticati na ceo IT svet i industriju.

Izvor: The Verge

Vest preuzeta sa portala „PC Press“