Radnici u „Aptivu“ nose i vizire i naočare, a dok je fabrika bila zatvorena instaliran je SOS telefon

0
95

U britanskoj kompaniji „Aptiv pakard“ Leskovac, gde se proizvode električne instalacije za automobilsku industriju, posle pauze počela je danas proizvodnja uz sve propisane mere opreza, a pored rukavica, maski i velike upotrebe dezinfekcionih sredstava, za zaposlene su u nekim delovima proizvodnje, gde se ne može ispoštovati distanca od dva metra, obezbeđeni viziri i naočare.

U ovoj fabrici je zabeležen samo jedan slučaj korone početkom aprila i od tog momenta fabrika nije radila, a oko tridestoro ljudi, koji su bili u eventualnom kontaktu sa obolelim, bilo je u kućnoj izolaciji, mada je fabrika počela da smanjuje broj radnika još od 27.marta.

SOS TELEFON Dok su radnici bili na prinudnom odmoru, na raspolaganju im je u fabrici bio neka vrsta SOS telefona. „To je bio broj u slučaju da nam od firme zatreba bilo kakva pomoć“

„Sve vreme nas je poslovodstvo redovno obaveštavalo o situaciji tako da nismo morali da saznajemo iz medija. Osim toga, stalno smo dobijali upustva o merama opreza. Iako nismo radili, na vreme smo primili po celu martovsku platu“, priča jedan od zaposlenih.

Menadžment „Aptiva“ je i ovoga puta predočio svim zaposlenima proceduru koju moraju da ispoštuju, od ulaska u automobil, kada krenu na posao i dok se vraćaju kućama. Ukoliko nemaju masku, daje se na ulazu. Hrana se donosi od kuće, a dok se u kantini obeduju, stolovi se ne smeju pomerati. Takođe, posle presvlačenja, svlačionica ostaje zaključana, a novčanik i mobilni telefoni se nose sa sobom.

„Rekli su nam da će bilo koje odstupanje od pravila biti sankcionisano“, objašnjava naš sagovornik, i dodaje da su ovakvim odnosom menadženta radnici veoma zadovoljni.

U „Aptivu“ radi blizu 2000 radnika, ali se čini da će se oni postepeno pozivati, budući da je danas radilo tek nekoliko desetina. Kažu da su napravljeni timovi koji će se menjati na nedelju dana.

 

Fotot: Ilustracija

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“