Pirotskim tekstilcima se žuri! E Miroljo se „vraća“ 27. aprila u „punom sastavu“!

0
78

22. april 2020. 13:52
Privreda
Pirot Plus Online

Ljubomir Sotirov, iz pirotskog pogona  Kompanije „E.Miroljo“ u video izjavi za Portal Plus online rekao je da se do uvođenja vanrednih mera rad u fabrici, u kojoj je trenutno upošljeno oko tri stotine radnika, odvijao prema utvrđenoj dinamici i zacrtanim planovima uz maksimalnu upošljenost svih kapaciteta. 

– Sa uvođenjem vanrednog stanja, dnevna proizvodnja značajno je redukovana zbog obustavljenog izvoza robe. U početku su radinici proizvodili zaštitnu opremu, koju smo u određenim količinama i donirali, ali smo pre svega zbog zdravlja naših radnika, a i na osnovu preporuka Vlade Srbije, 6. aprila u potpunosti obustavili  proizvodnju. Menadžment je tada odlučio da se radnici na posao vrate posle uskršnjih praznika, da bi taj rok prolongirali do narednog ponedeljka, 27. aprila, kaže Sotirov.

Kakvi su planovi kada se radnici u ponedeljak, 27. aprila vrate na posao?

Odluka o početku rada odnosi se i na radnike pogona u Dimitrovgradu

Od ponedeljka se na posao vraćaju svi radnici, koji u najvećem broju imaju ugovore o radu na neodređeno vreme. Menadžment kompanije ne odustaje od adaptacije Hale 3 i to će biti završeno u dogledno vreme, a u skladu sa tim biće upošljeno još radnika, kaže Sotirov

Sve obaveze se redovno izmiruju, počev od zarada radnika do isplate ostalih potraživanja

Danas, oko 18 časova, objavićemo razgovor sa Vladimirom Ilićem, generalnim direktorom Tigra AD.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“