Obaveštenje u vezi raspisanih i novih konkursa u ustanovama obrazovanja

0
103

21. april 2020. 10:00
Korona virus
Pirot Plus Online

Povodom postavljenih pitanja šta se dešava sa raspisanim konkursima, kao i novim konkursima, za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja u vreme vanrednog stanja, Štab za vanredne situacije dostavlja sledeće obaveštenje:

Na osnovu Odluke Vlade RS o obustavi izvodjenja nastave u visoko školskim ustanovama, srednjim i osnovnim školama i redovnog rada u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja 05 br. 53-2504/2020 od 15.03.2020.g. i Uredbe Vlade RS o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja od 24.03.2020.g. obustavljeni su svi postupci raspisivanja i sprovodjenja konkursa za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja, koji su započeti, kao i raspisivanje novih konkursa (za koje su dobili odobrenja), dok traje vanredno stanje.

Zaposleni koji rade na odredjeno vreme a ističe im rok u vreme vanrednog stanja, produžiće im se radni odnos, osim u slučaju povratka zaposlenog koga zamenjuju.
U ustanovama obrazovanja koje u vreme vanrednog stanja imaju obavezu raspisivanja konkursa za izbor direktora ustanove, konkursi će biti raspisani nakon ukidanja vanrednog stanja.

Gradska prosvetna inspekcija, Odeljenje za vanprivredne delatnosti

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“