Na području Pirotskog okruga registrovano 49 pozitivnih slučajeva korone

0
103

Na području Pirotskog okruga od početka epidemije, ispitano je 258 uzoraka, a registrovano je 49 pozitivnih slučajeva na covid-19, u Pirotu 34, u Babušnici 14 i Beloj Palanci jedna osoba, saopštili su Zavod za javno zdravlje Pirot i Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu.

U saopštenju se navodi da broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa covid-19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 270, i svi su u izolaciji.

“Od početka epidemije, ukupan broj potvrdjenih preminulih je 8, od toga u Pirotu 6, u Babušnici jedan i Beloj Palanci jedan”, kaže se u saopštenju.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno  hospitalizovana 3 obolela lica, i svi su u stabilnom stanju

Danas je jedan pacijent prebačen u Klinički centar Niš i čekaju se rezultati za 2 uzorka, koja su ranije poslata, a 30 briseva koji su uzorkovani u prethodna dva dana, biće poslati na analizu sutra.

Dnevno se prosečno uzorkuje od 10 do 20 lica na nivou okruga.

„Epidemiološka situacija je nesigurna naročito u opštini Babušnica, gde se iz dana u dan registruje sve veći broj obolelih s obzirom da se poslednjih sedam dana sprovodi intenzivnije testiranje”,kaže se u saopštenju.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“