Škola će dobiti energetski pasoš

0
90

Počeli su radovi druge faze rekonstrukcije zgrade i dvorišta OŠ “8. septembar“ u Pirotu, a prema rečima pomoćnice gradonačelnika Pirota Milice Golubović, biće zamenjeni svi toaleti, podovi, biće saniran plafon fiskulturne sale, urediće se sportski tereni u dvorištu škole i tribine, a radiće se i na osvetljenju.

Svi uslovi za početak radova obezbedjeni su pre uvodjenja vanrednog stanja. U skladu sa aktuelnom situacijom korigovana je i dinamika radova, uz poštovanje svih propisanih mera tokom vanrednog stanja.

Vrednost radova je 65 miliona dinara. Izvodjač radova je firma Sib invest iz Niša

“Nastavljaju se i radovi na fasadi kojima se unapredjuje enrgetska efikasnost i škola će dobiti i energetski pasoš. Škola će biti i pristupačna osobama sa invaliditetom, a to će biti omogućeno ugradnjom platforme za ovu namenu”, kaže Golubovićeva.

Rukovodilac gradilišta Davor Miladinov kaže da je za sve radnike obezbedjena zaštitna oprema i da je korigovan broj radnika u skladu sa propisanim merama. Završetak radova se očekuje krajem leta.,

Ovo je još jedan projekat koji realizuju Grad Pirot i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Prva faza radova rekonstrukcije ove škola realizovana je 2017. godine.

U TOKU DRUGA FAZA UREĐENJA KANALA “ROGOZ“

U toku su i radovi druge faze uredjeenja kanala “Rogoz“ u Pirotu od uliva ovog kanala do ulice Hajduk Veljka. Izvođač radova je firma “Erozija“ iz Niša. Završetak radova očekuje se tokom ovog meseca.

Vrednost radova je 21 milion dinara. Ovi radovi realizuju se u saradnji Grada Pirota i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“